incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie speciala. Urmeaza pasii nostri simpli pentru a crea un deliciu ciocolatos care va impresiona pe toata lumea.
Blatul de cacao:
Preincalzeste cuptorul la 175°C. Pregateste o forma de tort de 22 cm diametru, tapetata cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, amesteca zaharul, faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Adauga ouale, laptele, uleiul si extractul de vanilie. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Adauga apa clocotita treptat si amesteca pana se incorporeaza complet.
Toarna compozitia in forma pregatita si coace timp de 30-35 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma.
Mousse-ul de ciocolata neagra:
Hidrateaza gelatina in apa rece.
Topeste ciocolata neagra pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde.
Incalzeste 50 ml de smantana pentru frisca si adauga gelatina hidratata, amestecand pana se dizolva complet.
Adauga amestecul de gelatina peste ciocolata topita si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Bate restul de smantana pana obtii o frisca ferma si incorporeaza-o treptat in ciocolata racita.
Mousse-ul de ciocolata cu lapte:
Repeta pasii de la mousse-ul de ciocolata neagra, folosind ciocolata cu lapte in loc de ciocolata neagra.
Asaza blatul cu fundul in sus in forma in care l-ai copt si pune peste el mousse-ul de ciocolata neagra.
Niveleaza cat poti de bine si pune tava la congelator 15-20 de minute, cat sa se inchege macar suprafata.
Intre timp prepara si mousse-ul de ciocolata cu lapte, toarna-l peste cel de ciocolata neagra si niveleaza bine. Pune tortul la frigider cateva ore, apoi scoate-l din forma si decoreaza-l cu glazura de ciocolata si cateva bombonele de ciocolata.
Glazura se face foarte simplu topind la baie de abur sau in cuptorul cu microunde ciocolata, smantana pentru frisca si uleiul.
De data asta am facut doua glazuri, pentru ca mi-au ramas bucati de ciocolata neagra si cu lapte, dar voi puteti face doar din ciocolata neagra sau cu lapte.
Poti incerca si tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie, tort de ciocolata cu mousse de fructe de padure sau tort cu mousse de capsuni. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii