Descopera reteta de prajitura Raffaello – un desert fin, cremos si aromat, perfect pentru orice ocazie. Afla cum sa prepari acest deliciu cu blat pufos si crema de cocos, in cativa pasi simpli.
Pentru blat se bat ouale cu zaharul spuma apoi se adauga laptele, untul moale, fulgii de cocos, vanilia, sarea si faina amestecata cu praful de copt. Se da la cuptor la 180 grade pentru aprox 20 minute. Tava 35*25 cm.
Pentru crema: gelatina se hidrateaza in apa rece.
Se bate frisca neindulcita la mixer pana devine tare.
Separat se amesteca mascarponele cu laptele de cocos si laptele de vaca ( 3.5% grasime), apoi cu laptele condensat, cocosul si gelatina hidratata si incalzita.
Frisca batuta se incorporeza usor in amestecul obtinut si se pune totul in tava peste blatul racit. Se da la frigider pentru cateva ore. Apoi se macina foile de napolitanta si presara deasupra (dupa 1-2 h de stat la frigider se pot presara). Dupa 6 ore se poate taia in forma dorita si servi.
Incearca si reteta de prajitura Ferrero Rocher, Amandine sau Savarine. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii