Reteta de prajitura Raffaello. Un desert fin, cremos si aromat

Descopera reteta de prajitura Raffaello – un desert fin, cremos si aromat, perfect pentru orice ocazie. Afla cum sa prepari acest deliciu cu blat pufos si crema de cocos, in cativa pasi simpli.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Reteta de prajitura Raffaello. Un desert fin, cremos si aromat

Ingrediente

  • Blat: :
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt moale
  • 100 gr cocos
  • 1 plic praf copt
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml frisca neindulcita
  • 200 ml lapte cocos neindulcit
  • 200 ml lapte de vaci
  • 400 ml lapte condensat indulcit
  • 50 gr cocos
  • 20 gr gelatina
  • 2 foi de napolitana pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat se bat ouale cu zaharul spuma apoi se adauga laptele, untul moale, fulgii de cocos, vanilia, sarea si faina amestecata cu praful de copt. Se da la cuptor la 180 grade pentru aprox 20 minute. Tava 35*25 cm.

Pentru crema: gelatina se hidrateaza in apa rece.

Se bate frisca neindulcita la mixer pana devine tare.

Separat se amesteca mascarponele cu laptele de cocos si laptele de vaca ( 3.5% grasime), apoi cu laptele condensat, cocosul si gelatina hidratata si incalzita.

Frisca batuta se incorporeza usor in amestecul obtinut si se pune totul in tava peste blatul racit. Se da la frigider pentru cateva ore. Apoi se macina foile de napolitanta si presara deasupra (dupa 1-2 h de stat la frigider se pot presara). Dupa 6 ore se poate taia in forma dorita si servi.

Incearca si reteta de prajitura Ferrero Rocher, Amandine sau Savarine. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise