Reteta de nuci umplute cu crema de ciocolata. Extrem de fragede, aromate si delicioase

Descopera reteta de nuci umplute cu crema de ciocolata - extrem de fragede, aromate si delicioase! Perfecte pentru orice ocazie festiva sau momente de rasfat.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Reteta de nuci umplute cu crema de ciocolata. Extrem de fragede, aromate si delicioase

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • cca 800 g faina
  • un plic amoniac
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 300 g unt 82% cacao
  • 150 g ciocolata 50% cacao
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri (optional)
  • ½ sticluta esenta de rom
  • 5 linguri nuca macinata

Mod de preparare

Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta, este la fel de delicioasa ca altadata.

Aluat: mixam ouale cu praful de sare, adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se dizolva. Adaugam untul moale, amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.

Crema: intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata, dam craticioara deoparte si lasam la racit.

Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura. Adaugam ciocolata topita, galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare.

Aromatizam cu esenta de rom dupa gust. Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin.

Cu aceasta crema umplem cojile nucilor, apoi le lipim doua cate doua.

Incearca si reteta de faguri cu crema de ciocolata, cornulete tigarete sau de salam de biscuiti. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise