Reteta de dovlecei pane de post este simpla si gustoasa, fara oua, cu un aluat crocant si gustos. Se prepara rapid, folosind ingrediente accesibile, si poate fi servita alaturi de mujdei, sos de rosii sau o salata proaspata.
Pregatirea dovleceilor – Spala dovleceii si taie-i rondele sau bastonase. Daca sunt foarte tineri, ii poti lasa cu tot cu coaja. Daca sunt mai mari, ii poti curata si scoate semintele. Presara sare peste ei si lasa-i 10-15 minute sa elimine excesul de apa. Sterge-i cu un servetel de bucatarie.
Prepararea aluatului – Intr-un bol, amesteca faina cu apa minerala si sarea. Trebuie sa obtii un aluat de consistenta smantanii.
Prajirea – Incinge uleiul intr-o tigaie. Trece fiecare felie de dovlecel prin aluat, apoi prin pesmet daca folosesti si prajeste-le pe ambele parti pana devin aurii si crocante.
Servirea – Scoate dovleceii pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc calzi, cu mujdei de usturoi sau sos de rosii.
Sau, daca nu va place mujdeiul, un sos tzatiki este perfect.
Incercati si reteta de chiftele de dovlecei cu branza. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii