Reteta de crema de lamaie pentru torturi si prajituri. Crema de lamaie pentru torturi si prajituri reteta simpla si delicioasa. Crema de lamaie fina, aromata, dulce-acrisoara. Retete de creme pentru tort. Retete de creme pentru prajituri.
Reteta de crema de lamaie pentru torturi si prajituri este una extrem de simpla si usor de preparat. Obtinem o crema fina, aromata si gustoasa, pe care o putem folosi la umplerea torturilor si prajiturilor.
Intr-o cratita punem ouale intregi, un praf de sare, amidonul si zaharul. Adaugam si putin lapte si omogenizam bine. Apoi incorporam toata cantitatea de lapte, amestecand continuu.
Punem vasul pe foc si gatim crema de lamaie la foc mediu pana cand da doua trei clocote si capata consistenta. Dam vasul de pe foc si incorporam untul, zeama si coaja de lamaie si curcuma pudra (sau 2-3 picaturi de colorant galben).
Acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Cand s-a racit complet, o mixam putin si este gata de folosire.
Reteta de crema de lamaie pentru toruri si prajituri este pentru aproximativ 1,65 kg.
Va mai recomandam si crema de ciocolata, crema de smantana cu nuci sau prajitura de vis. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii