Reteta de chec pufos cu apa minerala. Rapid, economic si delicios

Incearca aceasta reteta de chec pufos cu apa minerala, este rapida, economica si delicioasa! Preparat simplu cu doar cateva ingrediente: oua, zahar, ulei, apa minerala si un strop de cacao pentru un efect marmorat. Perfect pentru desertul de weekend!

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Reteta de chec pufos cu apa minerala. Rapid, economic si delicios

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de cacao
  • 1 pliculet de praf de copt (10 g)
  • un praf de sare
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie sau coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru decor (optional)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 175°C.
Tapeteaza o tava mare de chec cu hartie de copt sau unge-o cu unt si pudreaza-o cu faina.

Intr-un bol mare, mixeaza ouale cu zaharul pana cand obtii o compozitie spumoasa, iar zaharul este dizolvat complet.

Adauga treptat uleiul, amestecand continuu. Pune si esenta de vanilie sau coaja de lamaie, daca doresti.

Adauga apa minerala si omogenizeaza usor.
In alt bol, amesteca faina cu praful de copt, apoi adauga amestecul de faina treptat in compozitia de oua. Amesteca cu o spatula sau la viteza mica cu mixerul, pentru a nu pierde aerul din compozitie.

Pune deoparte aproximativ o cana din compozitia de chec, in care vei adauga lingura de cacao, amestecand bine pana se omogenizeaza.
Toarna compozitia alba in tava pregatita.
Adauga deasupra compozitia cu cacao si, cu o furculita sau o scobitoare, amesteca usor, formand linii pentru un efect marmorat.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace timp de 40-45 de minute, sau pana cand checul trece testul cu scobitoarea (scobitoarea trebuie sa iasa curata din chec).

Lasa checul sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi scoate-l si lasa-l pe un gratar sa se raceasca complet.

Sugestii de servire
Poti presara zahar pudra deasupra inainte de servire pentru un aspect mai festiv.

Incearca si reteta de chec cu unt, vanilie si stafide, chec pufos cu cacao sau chec tigrat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise