Reteta de chec pufos cu apa minerala. Rapid, economic si delicios

Incearca aceasta reteta de chec pufos cu apa minerala, este rapida, economica si delicioasa! Preparat simplu cu doar cateva ingrediente: oua, zahar, ulei, apa minerala si un strop de cacao pentru un efect marmorat. Perfect pentru desertul de weekend!

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Reteta de chec pufos cu apa minerala. Rapid, economic si delicios

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de cacao
  • 1 pliculet de praf de copt (10 g)
  • un praf de sare
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie sau coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru decor (optional)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 175°C.
Tapeteaza o tava mare de chec cu hartie de copt sau unge-o cu unt si pudreaza-o cu faina.

Intr-un bol mare, mixeaza ouale cu zaharul pana cand obtii o compozitie spumoasa, iar zaharul este dizolvat complet.

Adauga treptat uleiul, amestecand continuu. Pune si esenta de vanilie sau coaja de lamaie, daca doresti.

Adauga apa minerala si omogenizeaza usor.
In alt bol, amesteca faina cu praful de copt, apoi adauga amestecul de faina treptat in compozitia de oua. Amesteca cu o spatula sau la viteza mica cu mixerul, pentru a nu pierde aerul din compozitie.

Pune deoparte aproximativ o cana din compozitia de chec, in care vei adauga lingura de cacao, amestecand bine pana se omogenizeaza.
Toarna compozitia alba in tava pregatita.
Adauga deasupra compozitia cu cacao si, cu o furculita sau o scobitoare, amesteca usor, formand linii pentru un efect marmorat.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace timp de 40-45 de minute, sau pana cand checul trece testul cu scobitoarea (scobitoarea trebuie sa iasa curata din chec).

Lasa checul sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi scoate-l si lasa-l pe un gratar sa se raceasca complet.

Sugestii de servire
Poti presara zahar pudra deasupra inainte de servire pentru un aspect mai festiv.

Incearca si reteta de chec cu unt, vanilie si stafide, chec pufos cu cacao sau chec tigrat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise