Incearca cea mai gustoasa reteta de tort de morcovi – pufos, aromat, cu glazura cremoasa de branza, fistic tocat si morcovei din pasta de zahar. Perfect pentru ocazii speciale sau un rasfat dulce.
Blatul:
Preincalzeste cuptorul la 175°C (foc mediu).
Pregateste forma de copt: unge-o cu unt si tapeteaz-o cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga uleiul si extractul de vanilie.
Incorporeaza morcovii rasi si nucile.
Separat, amesteca ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, sare, ghimbir.
Combina ingredientele uscate cu cele umede. Amesteca usor pana la omogenizare.
Toarna aluatul in forma pregatita si coace timp de 45-55 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa blatul sa se raceasca complet pe un gratar.
Glazura:
Bate crema de branza cu untul moale pana devine cremoasa.
Adauga zaharul pudra si vanilia.
Adauga treptat laptele pana obtii o textura curgatoare, dar care nu e prea lichida.
Asamblare:
Toarna glazura curgatoare peste tort, lasand-o sa se prelinga usor pe margini.
Presara fisticul tocat peste glazura, in centru sau pe margini.
Decoreaza cu morcoveii din pasta de zahar — arata minunat si dau un aer festiv!
Incearca si reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone, tort cu morcovi si nuca sau briose cu morcovi si crema de branza. Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii