Reteta clasica de tort de morcovi cu glazura de branza – moale, aromat si usor de facut

Incearca cea mai gustoasa reteta de tort de morcovi – pufos, aromat, cu glazura cremoasa de branza, fistic tocat si morcovei din pasta de zahar. Perfect pentru ocazii speciale sau un rasfat dulce.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Reteta clasica de tort de morcovi cu glazura de branza – moale, aromat si usor de facut

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g morcovi rasi fin
  • 250 g faina
  • 200 g zahar brun (sau alb)
  • 100 g nuci tocate
  • 3 oua
  • 150 ml ulei vegetal (de floarea-soarelui sau rapita)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 150 g crema de branza tip Philadelphia
  • 30 g unt moale
  • 50 g zahar pudra
  • 2-3 linguri lapte (pentru consistenta curgatoare)
  • 1 lingurita extract de vanilie (optional)
  • Pentru decor:
  • 2-3 linguri fistic tocat marunt
  • morcovei din pasta de zahar (se gasesc la magazinele de decoruri pentru prajituri sau se pot modela acasa)

Mod de preparare

Blatul:
Preincalzeste cuptorul la 175°C (foc mediu).
Pregateste forma de copt: unge-o cu unt si tapeteaz-o cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga uleiul si extractul de vanilie.
Incorporeaza morcovii rasi si nucile.
Separat, amesteca ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, sare, ghimbir.
Combina ingredientele uscate cu cele umede. Amesteca usor pana la omogenizare.
Toarna aluatul in forma pregatita si coace timp de 45-55 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa blatul sa se raceasca complet pe un gratar.
Glazura:
Bate crema de branza cu untul moale pana devine cremoasa.
Adauga zaharul pudra si vanilia.
Adauga treptat laptele pana obtii o textura curgatoare, dar care nu e prea lichida.
Asamblare:
Toarna glazura curgatoare peste tort, lasand-o sa se prelinga usor pe margini.
Presara fisticul tocat peste glazura, in centru sau pe margini.
Decoreaza cu morcoveii din pasta de zahar — arata minunat si dau un aer festiv!

Incearca si reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone, tort cu morcovi si nuca sau briose cu morcovi si crema de branza. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise