Incearca reteta clasica de hummus libanez - simplu, delicios si sanatos. Perfect pentru orice ocazie, acest hummus este rapid de preparat si plin de arome autentice.
Daca folositi naut uscat, puneti-l la inmuiat in apa rece peste noapte. A doua zi, scurgeti apa si fierbeti nautul in apa proaspata pana devine moale (aproximativ 1-2 ore). Scurgeti-l si lasati-l sa se raceasca.
Daca folositi naut din conserva, scurgeti si clatiti bine boabele de naut.
Intr-un blender sau procesor de alimente, puneti nautul fiert, tahini, suc de lamaie, usturoi si chimenul macinat.
Mixati pana cand obtineti o pasta omogena. Daca pasta este prea groasa, adaugati treptat apa rece (cate o lingura) pana ajungeti la consistenta dorita.
Adaugati sare dupa gust si mixati din nou.
In final, adaugati 1-2 linguri de ulei de masline si amestecati bine.
Transferati hummusul intr-un bol de servire.
Faceti o mica adancitura in mijlocul hummusului si turnati restul de ulei de masline deasupra.
Decorati cu paprika sau boia dulce si patrunjel proaspat tocat.
Pentru un hummus mai fin, puteti decoji nautul fiert inainte de a-l mixa.
Ajustati cantitatea de usturoi si suc de lamaie dupa preferintele dvs. personale.
Serviti hummusul cu lipii, legume proaspete (morcovi, ardei, castraveti).
Incercati si reteta de hummus cu avocado, labaneh harra sau hummus de fasole. Pofta buna!
Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...
Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservantiReteta de mancare de rosii. Mancare de rosii reteta simpla si delicioasa. Reteta de mancare de rosii cu ceapa, ardei copt si...
Mancare de rosiiIata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visineRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii