Reteta clasica de falafel. Cum sa pregatesti acasa chiftele de naut delicioase si aromate

Invata cum sa pregatesti acasa falafelul clasic, chiftele de naut delicioase si aromate, perfecte pentru un pranz sanatos si gustos. Reteta simpla si usor de urmat.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Reteta clasica de falafel. Cum sa pregatesti acasa chiftele de naut delicioase si aromate

Ingrediente

  • 250 g naut uscat (nu folositi naut din conserva)
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 3-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1 legatura de coriandru proaspat (optional), tocat marunt
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • o jumatate de lingurita piper cayenne (optional, pentru un gust picant)
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare (sau dupa gust)
  • 2-3 linguri faina (pentru legarea compozitiei)
  • Ulei pentru prajit (ulei de floarea-soarelui sau de rapita)

Mod de preparare

Inmuiati nautul uscat in apa rece pentru cel putin 12 ore sau peste noapte. Asigurati-va ca apa acopera bine nautul, deoarece acesta se va umfla.

Dupa ce nautul s-a inmuiat, scurgeti-l bine de apa. Puneti nautul intr-un procesor de alimente impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul si coriandrul. Mixati pana cand obtineti o pasta grosiera. Nu mixati prea mult, trebuie sa ramana o textura grunjoasa.

Adaugati chimenul, coriandrul macinat, bicarbonatul de sodiu, sarea si piperul cayenne, daca folositi. Amestecati bine pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate. Daca amestecul este prea umed si nu se leaga, adaugati treptat faina pana cand obtineti o consistenta care permite modelarea.

Luati mici portiuni din amestec si formati bile de dimensiunea unei nuci (sau aplatizati-le usor, daca preferati).

Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte, dar nu exagerat, pentru a praji falafelul uniform. Prajiti bilele de falafel in ulei pana devin aurii si crocante, aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte. Nu aglomerati tigaia; prajiti in serii, daca este necesar.

Scoateti falafelul prajit pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Serviti falafelul cald, intr-o lipie, cu hummus, tahini, salata si legume proaspete.

Sugestii de servire:
Sandwich: Puneti falafelul intr-o lipie sau in paine pita, adaugati salata, rosii, castraveti si sos tahini.
Salata: Serviti falafelul peste o salata cu legume proaspete si un dressing de iaurt cu lamaie.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise