Rendang (cu rasol de oaie)

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
ridicata
Rendang  (cu rasol de oaie)

Ingrediente

  • 1 rasol de oaie (sau berbecut)
  • MARINADA pentru rasol
  • 1 ceapa rosie
  • 3 cm ghimbir proaspat
  • 3 cm turmeric proaspat
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute (optional afumat)
  • 1 LG ulei de floare
  • 1 lg ulei de susan
  • sare
  • piper
  • MIRODENII pentru varza
  • 1 fir lemongrass
  • 2 buc. anason stelat
  • 1 buc scortisoara
  • 3 pastai cardamom
  • 6-7 frunze lime kafir
  • 1 ceapa alba
  • ulei
  • 1 kg varza murata
  • Taitei lati, de casa

Mod de preparare

Fasonati rasolul de oaie, adica taiati superficial, din loc in loc pielita ce-l inveleste fiindca altfel, la gatire se va strange mai mult decat carnea si o va sili sa se inconvoaie si valureasca, inestetic.

Dati prin robot sau blender ingredientele pentru marinada si ungeti peste tot rasolul, avand grija sa pastrati jumatate din marinada pentru gatirea verzei. Lasati peste noapte rasolul intr-o punga sa-si vada de miroaznele ce-o patrund.

A doua zi scoatem rasolul si-l lasam sa ajunga la temperatura din bucatarie. Facem in acest timp baza atotmirositoare pentru prajirea rasolului si calirea verzei. Infierbantam o tigaie si saltam in ea rapid si eficient, scortisoara, pastaile de cardamom, anasonul frunzele de lime kafir. Imediat adaugam ulei si firul de lemongrass (batucit bine pe un fund de lemn si taiat apoi bucati de 3-4 cm) Cand toate acestea isi vor fi eliberat uleiurile eterice, calim ceapa alba tocata maruntel pana devine translucida. Este momentul sa scoatem rasolul si sa-l scurgem de marinada in exces. Folosim aceasta marinada precum si cea pastrata de cu o zi inainte la a stinge prajeala din tigaie. Amestecati cu sarg pana cand si marinada da semne de calire si nu mai contine apa reziduala.

Puneti acum rasolul sa se prajeasca pe ambele fete, in uleiul aromat si plin de mirodenii, unele pasta, altele intregi. Cand prinde culoare, scoateti-l pe un platou cald si puneti in loc varza murata pe care o caliti pret de cateva minute bune. Asezati apoi rasolul in mijlocul afacerii si completati cu apa si varati la cuptor pana rasolul se fragezeste - o ora si jumatate sau poate doua...depinde de batranetea ovinei. Timp suficient sa framantati o coca (2 oua, 200 gr faina, un praf de sare) si sa intindeti o foaie si sa taiati taietei lati ca la bunicca acasa.

Scoateti din cuptor rasolul cu varza, asezati in mijlocul unui platou mandretea de carne cu maduva osului la vedere, ca sa stie omu' cu ce are de-a face si inconjurati-l cu varza si taiteii fierti al dente. Pe masura ce ajungeti la fundul vasului aveti grija sa indepartati anasonul si scortisoara, lucru nu prea dificil avand in vedere ca la atata coacere se desfac si cresc, astfel inacat nu sunt greu de vazut.

Poate vi se pare grea de infaptuit aceasta reteta dar....vorba'ceea... "nici nu stiti ce pierdeti"

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise