Red Velvet Cake- Buchet de trandafiri- un mesaj de iubire

Amestecam faina cu sarea si apoi punem vasul deoparte.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Red Velvet Cake- Buchet de trandafiri- un mesaj de iubire

Ingrediente

  • Blat:
  • -270 gr. faina
  • -1/2 lingurita de sare
  • -550 gr. zahar
  • -225 gr. unt
  • -2 oua
  • -1 lingura de cacao
  • -1 1/2 linguri de colorant rosu lichid
  • -240 gr.lapte batut, sau iaurt(eu am folosit Danone Cremosso, e foarte bun si cremos)
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1/2 lingura bicarbonat
  • -1 lingura otet
  • Crema:
  • -450 gr. branza fina
  • -450 gr. unt
  • -200 gr. zahar praf
  • -2 lingurite esenta de vanilie
  • Decor:
  • -pasta de zahar verde deschis
  • -pasta de zahar verde inchis
  • -trandafiri din pasta de zahar alba si roz cam 30 de bucati

Mod de preparare

*Blat:

1. Amestecam faina cu sarea si apoi punem vasul deoparte.

2. Intr-un bol amestecam pana devin spuma untul si zaharul .

3. Adaugam la unt ouale, cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare.

4. Adaugam si faina alternand cu iaurtul, incepem si terminam cu faina.

5. Adaugam si esenta de vanilie.Intr-un castronel punem colorantul lichid, cacaua si amestecam cu o furculita pana devine ca si o pasta.O adaugam in compozitie.Mixam bine.

6. In alt castronel stingem praful de copt cu otetul, omogenizam bine si cand face spuma le punem imediat in aluatul format.Mai batem la viteza medie-mare 1-2 minute pana compozitia este omogena.

7. Impartim totul in 4 cantitati egale(eu le-am cantarit sa fie cat mai la fix).

8. Turnam compozitita intr-o tava cu diametrul de 16 cm. tapetata cu unt si faina (sau cu folie) si o nivelam cu o spatula.Dam tava la cuptor 25-30 de minute, sau pana blatul este patruns si trece testul scobitorii.Cand este gata il rasturnam si il lasam la racit.Le coacem apoi si pe celelalte.

Nota:Eu am copt 4 blaturi separat pentru ca am vrut sa fie cat mai egale...insa, intr-o tava mai mare se poate coace tot blatul odata(in acest caz perioada de coacere va fi mai mare) si apoi taiat in cate felii doriti sa aiba tortul.Eu am taiat in doua fiecare blat( din cele 4) si astfel mi-au rezultat 8 felii(din care una am servit instant...ne-a fost prea pofta).

*Crema :

1. Intr-un bol punem branza, untul, esenta de vanilie si le batem pana devin spumoase.

2. Adaugam apoi pe rand si zaharul, marim viteza si batem in continuare pana se omogenizeaza.

Nota:Daca crema este prea groasa mai puteti adauga putin lapte ca sa se inmoaie, daca este prea subtire mai puteti adauga putin zahar, sau sa o dati la rece ca sa se intareasca .

*Ansamblare:

1. Ungem foile de blat cu crema, le suprapunem, ungem cu crema tortuletul rezultat si in exterior pe toate partile.

2. Deasupra tortului punem mai multa crema si o nivelam cu cutitul in asa fel incat sa facem o bolta pe care sa putem aranja trandafirii.Dam apoi tortul la rece.

3. Dupa ce s-a racit bine, il imbracam in pasta de zahar verde asa:

-rupem bucatele din ambele culori de pasta de zahar pe care le modelam cu ajutorul palmelor in bete lunguiete potrivit de groase(cam de 7-10 mm).

-asezam vertical pe marginea tortului fasii alternate din pasta verde deschis si verde inchis pana imbracam tot tortul de jur imprejur.

-taiem surplusul cu un cutit bine ascutit atat din partea de sus cat si din partea de jos, apoi aranjam trandafirii deasupra.

4. Am pregatit pasta de zahar si am confectionat trandafirii special pentru acest tort.Am facut cam 33-35 de trandafiri in doua nuante, alb si roz.

5. De asemenea am facut si 3 fluturasi, mi-au placut tare mult.

6. Am pus fluturasii in varful unor sarmulite spiralate si apoi i-am infipt in mijlocul buchetului de trandafiri.Arata asa de bine!!!

7. Acestea fiind spuse, '' Red velvet cake''-buchet de trandafiri, cu mesaj de iubire este gata!

Puteti sa-l prezentati, sa impresionati pe cei dragi si apoi sa serviti!

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise