Amestecam faina cu sarea si apoi punem vasul deoparte.
*Blat:
1. Amestecam faina cu sarea si apoi punem vasul deoparte.
2. Intr-un bol amestecam pana devin spuma untul si zaharul .
3. Adaugam la unt ouale, cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare.
4. Adaugam si faina alternand cu iaurtul, incepem si terminam cu faina.
5. Adaugam si esenta de vanilie.Intr-un castronel punem colorantul lichid, cacaua si amestecam cu o furculita pana devine ca si o pasta.O adaugam in compozitie.Mixam bine.
6. In alt castronel stingem praful de copt cu otetul, omogenizam bine si cand face spuma le punem imediat in aluatul format.Mai batem la viteza medie-mare 1-2 minute pana compozitia este omogena.
7. Impartim totul in 4 cantitati egale(eu le-am cantarit sa fie cat mai la fix).
8. Turnam compozitita intr-o tava cu diametrul de 16 cm. tapetata cu unt si faina (sau cu folie) si o nivelam cu o spatula.Dam tava la cuptor 25-30 de minute, sau pana blatul este patruns si trece testul scobitorii.Cand este gata il rasturnam si il lasam la racit.Le coacem apoi si pe celelalte.
Nota:Eu am copt 4 blaturi separat pentru ca am vrut sa fie cat mai egale...insa, intr-o tava mai mare se poate coace tot blatul odata(in acest caz perioada de coacere va fi mai mare) si apoi taiat in cate felii doriti sa aiba tortul.Eu am taiat in doua fiecare blat( din cele 4) si astfel mi-au rezultat 8 felii(din care una am servit instant...ne-a fost prea pofta).
*Crema :
1. Intr-un bol punem branza, untul, esenta de vanilie si le batem pana devin spumoase.
2. Adaugam apoi pe rand si zaharul, marim viteza si batem in continuare pana se omogenizeaza.
Nota:Daca crema este prea groasa mai puteti adauga putin lapte ca sa se inmoaie, daca este prea subtire mai puteti adauga putin zahar, sau sa o dati la rece ca sa se intareasca .
*Ansamblare:
1. Ungem foile de blat cu crema, le suprapunem, ungem cu crema tortuletul rezultat si in exterior pe toate partile.
2. Deasupra tortului punem mai multa crema si o nivelam cu cutitul in asa fel incat sa facem o bolta pe care sa putem aranja trandafirii.Dam apoi tortul la rece.
3. Dupa ce s-a racit bine, il imbracam in pasta de zahar verde asa:
-rupem bucatele din ambele culori de pasta de zahar pe care le modelam cu ajutorul palmelor in bete lunguiete potrivit de groase(cam de 7-10 mm).
-asezam vertical pe marginea tortului fasii alternate din pasta verde deschis si verde inchis pana imbracam tot tortul de jur imprejur.
-taiem surplusul cu un cutit bine ascutit atat din partea de sus cat si din partea de jos, apoi aranjam trandafirii deasupra.
4. Am pregatit pasta de zahar si am confectionat trandafirii special pentru acest tort.Am facut cam 33-35 de trandafiri in doua nuante, alb si roz.
5. De asemenea am facut si 3 fluturasi, mi-au placut tare mult.
6. Am pus fluturasii in varful unor sarmulite spiralate si apoi i-am infipt in mijlocul buchetului de trandafiri.Arata asa de bine!!!
7. Acestea fiind spuse, '' Red velvet cake''-buchet de trandafiri, cu mesaj de iubire este gata!
Puteti sa-l prezentati, sa impresionati pe cei dragi si apoi sa serviti!
Pofta mare va doresc!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii