Ravioli cu carne si sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ravioli cu carne si sos de rosii

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • * 2 oua
  • * faina cat cuprinde
  • * sare
  • Pentru umplutura
  • * carne tocata (de porc sau vita)
  • * 1 ceapa
  • * ulei
  • * sare, piper, oregano
  • * 1 cescuta vin alb demisec
  • Pentru sos
  • * suc de rosii
  • * cateva rosii cherry
  • * ulei
  • * usturoi
  • * busuioc

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga carnea tocata, se amesteca, punem o cescuta de vin alb demisec si lasam sa fiarba pana scade tot lichidul; carnea trebuie un pic rumenita. Condimentam cu sare, piper si oregano. Luam de pe foc si lasam la racit. Deoarece carnea era un pic cam mare tocata am mai maruntit-o cu blenderul.

Faina, sarea si ouale se amesteca formand un aluat de paste. Framantam pana aluatul devine elastic, apoi il lasam sa se "odihneasca" 20 -30 de minute.

Cu sucitorul intindem o foaie subtire si decupam forma pentru ravioli. Eu am ales forma rotunda rezultand astfel niste scoici dragute :). In mijloc punem o lingurita de umplutura, inchidem si lipim marginile apasand cu dintii furculitei.

Intr-o oala punem apa la fiert cu putin delikat si ulei (ca sa nu se lipeasca ravioli). Cand apa clocoteste punem ravioli in oala. Ii fierbem 5-10 minute in functie de grosimea aluatului folosit. Dupa fierbere se scot, se scurg si se amesteca cu sosul.

Pregatim sosul calind in ulei 4-5 catei de usturoi tocati marunt. Adaugam sos de rosii, cateva jumatati de rosii cherry si lasam la foc mic timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Condimentam cu sare, piper si busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise