Ravani prajitura cu gris reteta originala

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Ravani prajitura cu gris reteta originala

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 50 gr nuca de cocos fulgi
  • 70 gr faina
  • 140 gris fin
  • 3 vanilii
  • Coaja de portocala
  • Pentru sirop
  • 300 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lamaie
  • 100 gr nuca de cocos pentru decor

Mod de preparare

Blat

Ungem o tava cu unt si o punem in frigider 20 de minute. Apoi o tapetam cu faina. Separam oualele.

Amestecam galbenusurile cu 100 gr zahar (pana devine o crema albicioasa). Amestecam albusurile ( spuma ca la bezea) cu 40 g. Zahar. Amestecam faina cu gris si vanilie. Punem 1/2 din albusuri peste galbenusuri si amestecam bine cu o spatula. Adaugam in ploaie faina (care am amestecat o cu gris si vanilie). Adaugam si cealalta jumatate de albusuri si amestecam. Adaugam coaja de portocala si nuca de cocos si amestecam bine. Punem compozitia in tava tapetata. Preincalzim cuptorul la 170 de grade si coacem pentru 20-25 minute.

Sirop

Taiem lamaia pe jumatate. Punem ingredientele la fiert 3 minute.

Blatul trebuie sa fie rece si siropul cald sau invers.

Pentru ca siropul sa patrunda tot blatul va dau un sfat: inveliti tava cu membrana alimentara bine si intoarceti de cateva ori. Adaugati nuca de cocos.Taiati in ce forma doriti. Serviti simpla sau cu inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise