Rata pe varza

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Rata pe varza

Ingrediente

  • Pentru 4 porţii:
  • o raţă de 1 kg şi jumătate
  • 1 kg de varză acră
  • 2 mere gutui
  • un ardei iute
  • 3 rămurele de cimbru
  • 10 boabe de coriandru
  • 5 cuişoare măcinate
  • o linguriţă de chimen măcinat
  • 4 foi de dafin
  • o jumătate de legătură de mărar
  • o jumătate de legătură de frunze de ţelină
  • sare
  • 2 linguriţe de piper roşu şi negru

Mod de preparare

Carnea de raţă asigură dezvoltarea organismului, un sistem digestiv şi nervos sănătos. Aceasta conţine vitamine - retinol, niacina, acid ascorbic, tocoferol, tiamina, riboflavina si piridoxina; cât şi minerale: fier, zinc şi potasiu, iar în ceea ce priveşte valoarea nutritivă, carnea de raţă este similară uleiului de măsline.

Spălaţi varza acră de 2-3 ori sau o ţineţi 30 de minute în apă rece, apoi spălaţi raţa şi o tăiaţi bucăţi.

Spălaţi plantele aromatice şi ardeiul, tocaţi mărarul, o rămurică de cimbru şi frunzele de ţelină.

Luaţi o cratiţă mare din lut, yena, pe care puteţi să o puneţi in cuptor. Puneţi în ea 2 rămurele de cimbru, aşezaţi peste ele varza pe care o scoateţi şi o scurgeţi de apă, apoi adăugaţi bucăţile de raţă. Carnea de raţă conţine grasime care se va scurge peste vraza dornică de a fi preparată într-un astfel de mediu.

Merele gutui le spălaţi, le tăiaţi felii mai mari şi le aşezaţi peste raţă. Tocaţi ardeiul iute şi îl puneţi peste celelalte ingredient.

Adăugaţi boabele de coriandru, cuişoarele măcinate, chimenul măcinat, sarea şi piperul.

Acoperiţi şi puneţi vasul la cuptor la 200 de grade timp de o oră şi jumătate. După acest timp, scoateţi vasul din cuptor, amestecaţi ingredientele din el, mai adăugaţi cimbrul mărunţit, foile de dafin, mărarul şi frunzele de telină tocată şi-l puneţi pentru încă 30 de minute, fără capac, la 250 de grade pentru a se rumeni bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise