Se freacă raşa cu sare, piper pe dinauntru si pe dinafara
Se infoliază si se lasă la frigider peste noapte.
A doua zi se umple raţa cu merele taiate felii, portocala, caţeii de usturoi, care se amesteca cu sare si piper dupa gust si se introduc in cavitatea alaturi de un bat de scortisoara.
Se aseaza intr-un vas incapator fara a adauga nici grasime, nici lichid, se infoliaza cu hîrtie de copt si se da la cuptor pentru 2 ore, dintre care primele 20 de minute la 210 grade, apoi se reduce focul la 190. Către finele acestui timp se controleaza carnea, daca o scobitoare intra cu usurinta in ea, fara a i se opune nici o rezistenta, iar sucurile care ies sunt limpezi, inseamna ca rata este facuta.
Se pesuleaza cu glazura obţinuta prin amestecarea mustarului cu mierea, se reintroduce in cuptor pana se coloreaza, se pensulează si acesta, se lasa la rumenit, se intoarce din nou pentru o ultima glazurare.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii