Rata cu legume la cuptor

Avand o rata de curte, am zis ca cel mai bine ar fi sa o gatesc cu legume la cuptor.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
medie
Rata cu legume la cuptor

Ingrediente

  • o rata (aprox. 2kg) vom folosi pulpele si pieptul( iar restul folosim la supa)
  • 4 cartofi mijlocii
  • 3 cepe mijlocii
  • 3-4 morcovi mari
  • 2 caciulii mici usturoi
  • 350 g brocolli
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingura coriandru uscat
  • 1/4 lingura nucsoara
  • sare
  • praf de usturoi
  • ierburi aromatice(busuioc, oregano,rozmarin)
  • piper rosu si negru boabe
  • Pentru fiert rata
  • 4 foi de dafin
  • boabe de piper
  • 6-8 boabe cardamom
  • o ceapa mica
  • sare

Mod de preparare

Avand o rata de curte, am zis ca cel mai bine ar fi sa o gatesc cu legume la cuptor, pentru ca varza cu rata am gatit mai des. Carnea de rata, mai ales cea de curte, are nevoie de un timp mai mare pana se gateste, cum zicem noi "fierbe mai greu" de aceea ca sa obinem o fripturica frageda vom pune putin carnea sa fiarba si dupa aceea o vom da la cuptor cu legumele dorite. Mai intai ne vom ocupa de carne, o vom taia bucati mai mici, apoi o vom spala bine si o vom pune la fiert intr-o oala mai mare, in care vom adauga apa suficienta, cat saacopere bine carnea, iar pe parcursul fierberii vomindeparta spuma care se formeaza. Dupa ce a dat cateva clocote vom da focul la o faza mai joasa si vom adauga foile de dafin, boabele de piper, de cardamom, putina sare si o ceapa mica, care a fost in prealabil, curatata, spalata si taiata in patru.Vom lasa carnea sa fiarba in jur de jumatate de ora. Intre timp ne vom ocupa de legume. Dupa ce le-am curatat de coaja si le-am spalat le vom taia, dar in bucati mari. Daca, cartofii sunt mai mici ii vom lasa intregi, iar daca nu, ii vom taia in functie de marimea lor, la fel si ceapa, iar brocolli va fi desfacut buchetele si usturoiul il vom lasa intreg. Dupa jumatate de ora vom scoate carnea, o vom sterge cu prosoape de hartie, o vom pune intr-un vas, vom adauga toate legumele si vom amesteca cu condimente, sare si uleiul de masline. Vom pune totul in vasul pe care vom il vom da la cuptor, iar la sfarsit vom adauga ierburile aromatice si putina din zeama de la rata.Vom da totul la cuptorul incins la 200 de grade C, timp de o ora si jumatate.Ca sa fie frageda fripturica noastra o vom acopri cu o foaie de aluminiu, iar inainte de a scoate vasul din cuptor ii vom rumeni putin fata, doar pentru aspect, nu prea mult ca sa nu se usuce carnea.Se serveste fierbinte cu o salata de cruditati sau cu o salata de rucola si boabe de rodie, asa cum am servit-o noi. A iesit foarte delicioasa si frageda ratusca noastra, asa dupa cum ne-am dorit si asteptat, iar legumele au avut o aroma deosebit de placuta de la condimentele si ierburile folosite..!

Va doresc:

Pofta buna !

Specific : Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise