autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu peste

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Ingrediente
6 bucați file de macrou congelat, 4-5 cartofi, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, o telină mică, o ceapă roșie, 3 foi de dafin, 12 boabe de piper, 100 ml oțet de vin, 100 ml ulei, 100g alune sau migdale, o legătură de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi, zeama de la o lămăie, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune pe foc o oală cu 3-4l de apă, cu boabele de piper și frunzele de dafin. Când fierbe se adaugă cartofii curățati, spălați și zarzavatul curățat și spălat. Se lasă la fiert până când zarzavatul e fiert.
Între timp peștele dezghețat și spălat se sărează și se lasă cu sare până când sunt zarzavaturile fierte.
Punem în blander frunzele de pătrunjel, usturoiul taiat felii, alunele, un praf de sare, zeama de lămâie, 100ml de ulei și le amestecăm până se face o pastă(sau un sos).
Bucățile de file de macrou le așezăm într-un vas peste ceapa tăiată rondele.Punem 100ml de oțet și supa în care au fiert legumele cât să acopere bine peștele. Acoperim vasul cu un capac și îl punem la foc 7 minute după ce începe să fiarbă. Stimgem focul și mai lăsăm așa acoperit 15 minute.
Într-un vas ceramic așezăm fileurile de macrou, cartofii și morcovii tăiați bețișoare. Deasupra punem jumătate din sosul de pătrunjel. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și îl dăm la cuptor pentru o jumătate de oră.
Când sunt gata, servim cu felii de lămâie, frunze de pătrunjel și cu restul de sos pesto.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 bucați file de macrou congelat
  • 4-5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • o telină mică
  • o ceapă roșie
  • 3 foi de dafin
  • 12 boabe de piper
  • 100 ml oțet de vin
  • 100 ml ulei
  • 100g alune sau migdale
  • o legătură de pătrunjel
  • 2-3 căței de usturoi
  • zeama de la o lămăie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Dorada cu ciuperci