Prajitura Raffaelo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Raffaelo

Ingrediente

  • BLAT :
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt moale
  • 100 gr cocos
  • 1 plic praf copt
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • CREMA:
  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml frisca neindulcita
  • 200 ml lapte cocos neindulcit
  • 200 ml lapte
  • 400 ml lapte condensat indulcit
  • 50 gr cocos
  • 20 gr gelatina
  • 2 foi de napolitana pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat: se bat ouale cu zaharul spuma apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se da la cuptor la 180 grade pentru aprox 20 minute. Tava 35*25 cm.

Pentru crema: gelatina se hidrateaza in apa rece.

Se bate frisca neindulcita la mixer pana devine tare.

Separat se amesteca mascarponele cu laptele de cocos si laptele de vaca ( 3.5% grasime), apoi cu laptele condensat si gelatina hidratata si incalzita.

Frisca batuta se combina usor in amestecul obtinut si se pune totul in tava peste blatul racit si se da la frigider pentru 6 ore, in acest timp se pot macina foile de napolitanta pentru a le presara deasupra continutului ( dupa 1-2h de stat la frigider se pot presara). Dupa 6 ore se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise