Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa, usturoiul, piperul boabe si doua frunze de dafin si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cand carnea se desface de pe oase, luati putina zeama, lasati-o sa se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia este gata. Daca zeama de la fiertul copanelor de curcan, nu este destul de lipicioasa, atunci vom pune gelatina de la Dr Oetker, in oala in care au fiert toate, inclusiv morcovii pe care ii vom aseza in farfuri pentru a decora frumos piftia. Gelatina aceasta se pune la urma si o lasam in acea zeama, amestecand in ea de cateva ori. Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. Strecurati zeama si lasati-o sa se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care turnati-l apoi peste carne. Se lasa apoi vasele la rece si se servesc cu mustar sau cu hrean. Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii