Racitura de peste

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Racitura de peste

Ingrediente

  • 2 pesti proaspeti crap de 1,5 kg fiecare
  • 1 peste crap de 2 kg
  • 3 - 4 cepe mari
  • 6 oua (3 fierte in coaja)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 - 3 morcovi
  • frunze de telina si patrunjel
  • 1 plic mic de gelatina

Mod de preparare

Pestii de 1,5 kg vin curatati si taiati in portii. Se spala bine si se lasa cu putina sare groasa ca singele sa iasa din ei. Pestele de 2 kg se curata si el de mate, se taie capul si coada iar carnea pestelui se da prin masina de tocat de doua ori ca oasele mici sa nu se simta. Impreuna cu carnea pestelui se macina si 3 oua tari, 2 cepe crude si putina paine alba care a stat in apa si sa muiat. Se amesteca bine umplutura se da la gust cu sare si piper si trei oua crude.

Intr-o cratita mare si adanca se toarna cel putin 1l de apa si se pune la fiert. Se adauga morcovi taiati rondele, patrunjelul si ceapa solzi. Se lasa sa dea un clocot si se adauga capii si cozile si lasam sa fiarba pe foc mic pina cind carnea pestelui e moale si se scot pe o farfurie.

Din pestele macinat se fac chiftele, o parte se pot pune in portii in golul matelor, iar din restul umpluturii se fac chiftele. Atit portiile de peste umplute cat si chiftelele vin fierte in aceasi zeama unde au fiert capii si cozile. Cind pestele este moale, chiftelele se scot cu o lingura cu gauri ca sa nu se piarda din sos. Intr-un pirex mare se toarna sosul strecurat, se adauga gelatina si se amesteca bine pina se topeste se da la gust cu sare si piper si se aseaza portiile de peste intercalate cu chiftele.

Se da la frigider ca sa se stringa si se poate servi dupa citeva ore cind zeama s-a congelat si sa prins bine. Se poate servi cu felii de lamaie sau putin otet.

Este minunata si aspectoasa la mese festive sau de sarbatori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise