Raci prajiti in aluat de clatite de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Raci prajiti in aluat de clatite de post

Ingrediente

  • 15 buc.raci vii
  • 3 l apa
  • un pahar vin alb
  • o capatana usturoi
  • 10-15 boabe de piper
  • 4-5 foi de dafin
  • piper macinat,cimbru dupa gust
  • o lingura cu sare
  • o lamaie si jumatate
  • o ceapa
  • Pentru aluatul de clatite aveti nevoie de un pahar vin alb,un praf de sare si faina

Mod de preparare

Se spala racii in mai multe ape,se tin in apa cu sare grunjoasa cca 10 minute ,dupa care se clatesc pana iese apa perfect curata.

Intr-o oala destul de mare se pun la fiert apa,vinul,sarea,usturoiul pisat sau taiat feliute,ceapa taiata pestisori, piperul boabe,piperul macinat si cimbrul,foile de dafin,bucatile de lamaie,usturoiul taiat feliute.

Racii trebuie sa fie acoperiti de lichid in momentul fierberii.Se fierb intre 15-20 de minute in functie de marimea racilor .

Dupa fierbere,racii se lasa la racit in oala in care au fiert,dupa care se scot din apa si se lasa putin la zvantat.

Li se curata gaturile,se scot intestinele,stomacul si dupa preferinta carapacea.De regula racii mici se pot praji cu carapace. Daca racii se prajesc cu carapace, vor trebui prajiti foarte bine la foc mic pe toate partile …

Se va face un aluat de clatite de post subtire ca o smantana din faina,sare si vin alb.

Fiecare rac in parte se va trece prin aluat,astfel incat sa fie complet acoperit de aluat si se va praji in ulei incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise