Quiche Lorraine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Quiche Lorraine

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii si o forma cu diametrul de 20 cm:
  • Aluatul:
  • 1. 250 gr faina (si inca putin pentru tapetarea blatului de lucru)
  • 2. o lingurita praf de copt
  • 3. 110 gr unt (si inca putin pentru unsul tavii in caz ca nu este antiaderenta)
  • 4. putina sare
  • 5. 1 galbenus de ou
  • Umplutura:
  • 1. 150 gr svaiter sau alt cascaval ras
  • 2. 150 gr keizer
  • 3. 3 oua mici
  • 4. 150 gr smantana
  • 5. piper, nucsoara

Mod de preparare

Sper ca ati petrecut cu totii frumos ziua de 1 Mai, chit ca s-a nimerit oricum intr-o zi nelucratoare. In locul gratarului, am preferat un picnic, cu rontaieli aduse de-acasa. Quiche Lorraine, sandwichuri cu verdeturi si alte mizilicuri, plus voie buna si "zgomotul" naturii de jur imprejur.

Pentru aluat ingredientele trebuie sa fie reci, se framanta repede, cu buricele degetelor, pentru a intra cat mai putin in contact cu caldura mainilor. Se amesteca faina cu praful de copt apoi cu toate celelalte ingrediente pana se transforma din firimituri intr-un aluat omogen care se pune in folie alimentara si se tine la frigider macar 30 min. Se intinde un cerc din aluat pe blatul de lucru tapetat cu faina, se ruleaza pe facalet si se deruleaza in forma (eu nu am uns-o fiindca este antiaderenta). Se inteapa din loc in loc cu furculita si pune la cuptorul incalzit inainte la 180 de grade, pentru 15 min.

Keizerul feliat (se indeparteaza inainte soriciul) se taie cubulete, svaiterul se rade, smantana se amesteca cu ouale si condimentele. Cand aluatul este gata, il scoti din cuptor, pui cascavalul, keizerul, iar deasupra amestecul cu smantana. Pui la cuptor pentru 35-45 min, tot la 180 de grade. In ultimele 10 min. am acoperit tava cu folie de aluminiu pentru a nu se arde la suprafata. Se serveste fie cald, fie rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise