Tarta cu doar 3 oua

Intr-o seara m-am trezit ca eram eu responsabila cu pregatitul cinei si treabuia sa fac ceva usor.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu doar 3 oua

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 350ml lapte
  • 65g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingură unt
  • sare
  • 1 ceapă roşie
  • 55g caş
  • 1 roşie medie
  • 1 ardei verde
  • 1 linguriţă oregano

Mod de preparare

Într-o seară m-am trezit că eram eu responsabilă cu pregătitul cinei şi trebuia să fac ceva uşor şi rapid şi care să îi şi satisfacă poftele iubitului meu. Mai aveam fix 3 ouă.

Iată ce a ieşit:

Preîncălziţi cuptorul la 175 grade.

Amestecaţi ouăle cu laptele, adăugaţi făina (amestecată în prealabil cu praful de copt) şi incorporaţi şi lingura de unt până când nu se mai observă cocoloaşe.

Separat, tăiaţi roşia, ardeiul şi ceapa. Fărâmiţaţi brânza. Adăugaţi-le pe toate, împreună cu sare, după gust, în amestecul deja format. Turnaţi într-o tavă rotundă (pe care aţi uns-o şi tapetat-o în prealabil; eu am folosit una de silicon şi nu a fost nevoie) şi introduceţi la cuptor pentru 35 minute. Presăraţi oregano deasupra.

Lăsaţi să se răcească 5 minute după ce aţi scos din cuptor. Tăiaţi o felie şi mai presăraţi oregano deasupra. Tot ce v-a rămas (dacă va fi cazul) poate fi păstrat în frigider. Mie mi-a plăcut şi caldă, şi rece. Şi ştiţi ce mi-a mai plăcut? Că reţeta ne stimulează creativitatea: putem adăuga orice tip de brânză pe care-l avem şi substitui legumele din compoziţie cu unele pe care deja le-am cumpărat. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise