Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2020

Ingrediente
Pentru aluat:, 120 gr unt gras rece, 1 praf de sare, 240 gr faina alba, 1 galbenus de ou, 3-4 linguri apa rece, Pentru umplutura:, 3 oua mici sau 2 mai mari, Sare si piper proaspat rasnit, 2 linguri parmezan ras fin, 2 linguri branza de vaci sau branza cremoasa President, 2 linguri crema de lapte cu gorgonzola, ½ lingurita coaja de lamaie bio rasa fin, 2 felii chedar

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie. Modul de preparare este unul foarte simplu si nu are cum sa nu va reuseasca.

In bolul robotului se pune faina, praful de sare si untul rece de la frigider taiat cubulete. Se porneste robotul si dupa cateva secunde veti avea ceva asemanator unor firimituri. Se adauga galbenusul de ou si 2 linguri apa foarte rece. Se porneste din nou robotul si dupa alte cateva secunde aluatul incepe sa se lege. Daca totusi, aluatl nu se leaga de pe peretii bolului mai adaugati 1-2 linguri apa rece. Nu mixati in exces aluatul. Este suficient pana aluatul incepe sa se lege. Se scoate alutul din bol, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Dupa cele 30 minute, am impartit aluatul in doua. Restul de aluat l-am pus in frigider pana urmraza sa fie folosit. Pe masa usor infainata, am intins aluatul cu sucitorul. Se ruleaza aluatul pe sucitor si se pune intr-o forma de tarte, de preferat cu margini detasabile. Eu am o tava de foarte buna calitate, care nu necesita sa fie unsa sau tapetata. Daca totusi sunteti tematori, puteti sa ungeti tava cu unt si sa o pudrati cu faina.Se inteapa fundul tavii cu o furculita, se pune hartie de copt, se pun bile speciale pentru copt, sau boabe de fasole pe care le puteti refolosii. In felul acesta tarta va fi coapta „in orb”. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade pentru15 minute sau pana incepe sa devina usor rumena pe margini. Se inlatura hartia cu bile sau fasole si se adauga umplutura.

Pentru umplutura: ouale intregi se mixeaza cu sare pana isi dubleaza volumul. Daca aveti branzeturi sarate aveti grija cata sare puneti peste oua. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Pe fundul crustei se pun feliile de chedar si se adauga compozitia. Se poate pudra pe deasupra cu putin piper proaspat rasnit. Se da tarta la cuptorul incins la 170 grade pentru 35-40 minute. Este gata cand devine aurie, iar compozitia este ferma la atingere. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste dupa preferinte. Noua ne-a placut maxim cu salata. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Quiche cu branzeturi

Quiche cu branzeturi

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece, taiat cubulete. Adaugam praful de sare si faina. Framantam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Rulada cu zucchini

Rulada cu zucchini

Pun peste ou si parmezan putina sare si amestec bine, apoi adaug zucchini ras si scurs de zeama.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 120 gr unt gras rece
  • 1 praf de sare
  • 240 gr faina alba
  • 1 galbenus de ou
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua mici sau 2 mai mari
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 2 linguri parmezan ras fin
  • 2 linguri branza de vaci sau branza cremoasa President
  • 2 linguri crema de lapte cu gorgonzola
  • ½ lingurita coaja de lamaie bio rasa fin
  • 2 felii chedar

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Budinca de dovlecei cu carne tocata de vita si cascaval Budinca de dovlecei cu carne tocata de vita si cascaval

Budinca de dovlecei cu carne tocata este o mâncarica satioasa, care desigur va va impresiona in mod placut. Aceasta budinca o

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ratatouille de legume cu branza Ratatouille de legume cu branza

Legumele le speli și le tai felii subțiri, rotunde, apoi în jumătăți. Câte 150 g de telemea și cașcaval le tai felii,

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dulceata de piersici