Quiche cu branzeturi

Pentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata
Quiche cu branzeturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 120 gr unt gras rece
  • 1 praf de sare
  • 240 gr faina alba
  • 1 galbenus de ou
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua mici sau 2 mai mari
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 2 linguri parmezan ras fin
  • 2 linguri branza de vaci sau branza cremoasa President
  • 2 linguri crema de lapte cu gorgonzola
  • ½ lingurita coaja de lamaie bio rasa fin
  • 2 felii chedar

Mod de preparare

Pentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie. Modul de preparare este unul foarte simplu si nu are cum sa nu va reuseasca.

In bolul robotului se pune faina, praful de sare si untul rece de la frigider taiat cubulete. Se porneste robotul si dupa cateva secunde veti avea ceva asemanator unor firimituri. Se adauga galbenusul de ou si 2 linguri apa foarte rece. Se porneste din nou robotul si dupa alte cateva secunde aluatul incepe sa se lege. Daca totusi, aluatl nu se leaga de pe peretii bolului mai adaugati 1-2 linguri apa rece. Nu mixati in exces aluatul. Este suficient pana aluatul incepe sa se lege. Se scoate alutul din bol, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Dupa cele 30 minute, am impartit aluatul in doua. Restul de aluat l-am pus in frigider pana urmraza sa fie folosit. Pe masa usor infainata, am intins aluatul cu sucitorul. Se ruleaza aluatul pe sucitor si se pune intr-o forma de tarte, de preferat cu margini detasabile. Eu am o tava de foarte buna calitate, care nu necesita sa fie unsa sau tapetata. Daca totusi sunteti tematori, puteti sa ungeti tava cu unt si sa o pudrati cu faina.Se inteapa fundul tavii cu o furculita, se pune hartie de copt, se pun bile speciale pentru copt, sau boabe de fasole pe care le puteti refolosii. In felul acesta tarta va fi coapta „in orb”. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade pentru15 minute sau pana incepe sa devina usor rumena pe margini. Se inlatura hartia cu bile sau fasole si se adauga umplutura.

Pentru umplutura: ouale intregi se mixeaza cu sare pana isi dubleaza volumul. Daca aveti branzeturi sarate aveti grija cata sare puneti peste oua. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Pe fundul crustei se pun feliile de chedar si se adauga compozitia. Se poate pudra pe deasupra cu putin piper proaspat rasnit. Se da tarta la cuptorul incins la 170 grade pentru 35-40 minute. Este gata cand devine aurie, iar compozitia este ferma la atingere. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste dupa preferinte. Noua ne-a placut maxim cu salata. Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise