"Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
"Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir

Ingrediente

  • “Qishr” este o cafea yemenita preparata din cojile de cafea(l.araba “qishr”=coji) ,aromata cu ghimbir uscat macinat sau uneori cu scortisoara sau cardamom.
  • Povestea acestei cafele incepe in portul yemenit Mocha sau Mukha la Marea Rosie.
  • Se crede ca Marco Polo, in expeditia sa in lumea araba, a descoperit acest port, care a devenit principalul furnizor de cafea al Europei incepand din secolul al 17-lea.
  • Cafeaua yemenita este de calitate superioara si are o aroma speciala ciocolatoasa .
  • Se cultiva in regiuni muntoase, terasate in acest scop si arborii sunt ingrijiti cu foarte multa migala; sunt irigati cu apa de ploaie si nu se folosesc ingrasaminte chimice.
  • Fiind o delicatesa scumpa si deci inaccesibila populatiei locale, aceastia au inceput sa prajeasca si sa macine cojile de cafea, rezultand “Qishr”, o bautura mai ieftina si pe care au aromat-o cu ghimbir sau scortisoara.
  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de apa
  • -6 lingurite de coji de cafea prajite si macinate
  • -6 lingurite de zahar( sau dupa gust, deoarece cafeaua arabeasca se bea foarte dulce)
  • -1 ½ - 2 lingurite ghimbir uscat macinat

Mod de preparare

Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand pana cand incepe sa fiarba.

Se ia de pe foc si se pune iar la fiert de 2-3 ori, amestecand pana dispar complet bulele ce se formeaza la suprafata.

Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise