Se face din ou, apa, ulei, faina , oregano si praf de sare, o compozitie ca pentru clatite.
Se amesteca cu telul oul cu apa si uleiul intr-un castron.
Se pune oregano si praful de sare, apoi se adauga faina cernuta obligatoriu, si se amesteca cu telul pana se desfac toate eventualele cocoloase de faina si se obtine o consistenta de smantana. Daca trebuie mai punem faina.
Se lasa la odihnit 1/2 ora.
In aceasta 1/2 ora, spalam ciupercutele, le tocam cum ne place, si le punem in tigaia incinsa, impreuna cu ceapa tocata marunt. Amestecam cu un praf de sare, marar tocat si putina faina alba ca sa se lege compozitia.
Incingem o tigaie mare de teflon si facem foi de clatite
mari.
Foaia prajita o asezam pe o farfurie, punem o lingura de umplutira in mijlocul ei si ii strangem marginile dandu-i forma de punguta. Daca o tinem un pic in aceasta pozitie observam ca ea se raceste in pozitia asta si nu se strica daca ii dam drumu.
Atentie!
Se lucreaza pungutele individual. Nu se pun foile de clatita una peste alta pentru ca apoi sa le umplem.
Ele se lucreaza mai bine calde.
Se leaga punguta la gura cu un fir de ceapa verde.
Se poate servi calda sau rece ca aperitiv sau
se serveste pe o farfurie intinsa gu garnitura de legume ca fel principal.
Este o mancare excelenta pentru copii!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii