Punch din vin rosu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Punch din vin rosu

Ingrediente

  • 1 litru vin rosu
  • 60 grame zahar
  • 60 ml sirop de portocale
  • 100 ml compot de piersici (cu 2-3 bucati de piersici din compot)
  • 3-4 felii lamaie
  • 400 ml ceai de fructe infuzie
  • 1 lingurita nucsoara praf
  • 10 cuisoare
  • 4-5 felii de ghimbir
  • 3 pastai de cardamom
  • 4-5 stelute de anason
  • 4-5 mere
  • 1 pahar stafide
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 sticla esenta de rom

Mod de preparare

Lasa vinul intr-un bol cam o ora, sa se "odihneasca", in care adaugati merele taiate cuburi siropul de portocale, compotul de piersici cu piersicile si feliile de lamaie

Se fierde aba pentru infuzia de ceai de fructe impreuna cu : nucsoara, cuisoarele, ghimbirul, semintele din pastaile de cardamom, stelutele de anason, scortisoara, si stafidele.

Cand incepe sa fiarba se prepara infuzia de ceai, adaugand plantele in apa fara recipient de infuzie sau tifon.

Se amesteca si zaharul.

Cand s-a topit zaharul se adauga peste vin si se adauga esenta de rom.

Se serveste dupa 2 ore, la temperatura camerei sau rece.

Se poate pastra 24 ore la frigider intr-un recipient inchis

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise