Pumpkin-cheese spice bread

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pumpkin-cheese spice bread

Ingrediente

  • - 240 gr branza Ricotta
  • - 1 ou
  • - 50 gr zahar pudra
  • - 1/2 lingurita pudra de vanilie (semintele de la 1/2 baton)
  • - 135 gr zahar brun
  • - 2 oua
  • - 180 gr piure de dovleac
  • - 2 linguri ulei
  • - 1 lingurita rasa pudra de vanilie (semintele de la 1 baton)
  • - 150 gr faina
  • - 1 lingurita rasa praf de copt
  • - 1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • - un praf de sare
  • - 1 lingurita rasa scortisoara
  • - 1/2 lingurita rasa nucsoara
  • - 2-3 cuisoare macinate

Mod de preparare

Dovleacul eu l-am facut cu o seara inainte, dar la fel de bine puteti sa-l faceti cu cateva ore inainte de a pregati checul, pentru a avea timp sa se raceasca.

Dupa ce l-ati scos din cuptor si s-a racit, cantariti cantitatea necesara, o pasati cu furculita si o puneti deoparte.

Pentru crema de branza, mixam putin oul cu zaharul, adaugam branza si la final vanilia. Punem la rece pana pregatim checul.

Mixam ouale cu zaharul cateva minute, pana isi deschide culoare si devine spumoasa, reducem viteza la mixer si adaugam piureul de dovleac, apoi uleiul si vanilia. Incorporam usor faina amestecata in prealabil cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara, nucsoara si cuisoarele (daca va lace puteti sa puneti si putin ghimbir). Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar deasupra intindem cu grija crema de branza.

Dam la cuptorul preincalzit 40-45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea, iar crema de branza devine aurie la suprafata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise