Pumpkin-cheese spice bread

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pumpkin-cheese spice bread

Ingrediente

  • - 240 gr branza Ricotta
  • - 1 ou
  • - 50 gr zahar pudra
  • - 1/2 lingurita pudra de vanilie (semintele de la 1/2 baton)
  • - 135 gr zahar brun
  • - 2 oua
  • - 180 gr piure de dovleac
  • - 2 linguri ulei
  • - 1 lingurita rasa pudra de vanilie (semintele de la 1 baton)
  • - 150 gr faina
  • - 1 lingurita rasa praf de copt
  • - 1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • - un praf de sare
  • - 1 lingurita rasa scortisoara
  • - 1/2 lingurita rasa nucsoara
  • - 2-3 cuisoare macinate

Mod de preparare

Dovleacul eu l-am facut cu o seara inainte, dar la fel de bine puteti sa-l faceti cu cateva ore inainte de a pregati checul, pentru a avea timp sa se raceasca.

Dupa ce l-ati scos din cuptor si s-a racit, cantariti cantitatea necesara, o pasati cu furculita si o puneti deoparte.

Pentru crema de branza, mixam putin oul cu zaharul, adaugam branza si la final vanilia. Punem la rece pana pregatim checul.

Mixam ouale cu zaharul cateva minute, pana isi deschide culoare si devine spumoasa, reducem viteza la mixer si adaugam piureul de dovleac, apoi uleiul si vanilia. Incorporam usor faina amestecata in prealabil cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara, nucsoara si cuisoarele (daca va lace puteti sa puneti si putin ghimbir). Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar deasupra intindem cu grija crema de branza.

Dam la cuptorul preincalzit 40-45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea, iar crema de branza devine aurie la suprafata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise