Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 1 lingurita rasa piper rosu
  • sare
  • boia afumata
  • - pentru sos :
  • 200 ml vin alb
  • 1/2 lingurita fire sofran
  • 125 g unt
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • putin chives maruntit

Mod de preparare

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie.

Piperul rosu il maruntim in mojar.

Intr-un bol punem piperul rosu, sare, ulei si boia afumata, le amestecam sa se omogenizeze, apoi umgem su pasta obtinuta, pulpele.

Dupa ce pulpele sunt unse pe toate partile , le lasam la rece 10 minute, apoi le asezam pe un gratar , pe care il punem pe o tava.

Dam tava cu putina apa in ea, cam 100 -150 ml ,la cuptorul dinainte incalzit la 160-180 de grade C, depinde de cuptorul fiecareia.

Dupa 45 de minute, intoarcem pulpele si le lasam sa se rumeneasca bine inca vreo 15 minute.

Cat timp stau pulpele la cuptor, preparam sosul de sofran.

Reducem vinul cu sofranul , la foc potrivit , pina cand ajunge la 1/2 cantitatea.

Atunci adaugam pe rind cate doua bucati de unt.Cum s-au topit , le adaugam pe celelalte, amestecand continuu cu telul.

Luam sosul de pe foc , adaugam usturoiul dat prin presa, sare , piper si zeama de lamaie dupa gust.

Amestecam bune si gustam daca mai trebuie sa adaugam ceva.

Deasupra sosului presaram cateva fire de chives tocate si il punem in sosiera apoi.

Servim pulpele de pui impreuna cu sosul de sofran si o salata, care va place mai mult.

Toti am fost incantati de gustul minunat al sosului de sofran cu unt , merita sa il faceti, cand aveti ocazia .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise