Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin Marsala

Se tapeteaza cu un servet de bucatarie absorbant pulpele de rata ca sa se elimine excesul de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin Marsala

Ingrediente

  • 7 ciocanele de pui
  • 600 gr ciuperci Champignon brune
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 250 ml vin Marsala
  • 1.5 lingurita sare
  • 0.5 lingurita piper
  • Varf de cutit piper Cayenne
  • 0.5 lingurita boia dulce
  • 3 crengute de patrunjel proaspat
  • 3 crengute cimbru

Mod de preparare

Se tapeteaza cu un servet de bucatarie absorbant pulpele de rata ca sa se elimine excesul de apa, deoarece astfel se vor rumeni mai frumos.

Intr-o cratita pentru sotat se pune la incins uleiul de masline.

Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat si se frig ca sa prinda crusta aurie.

Se curata si se taie ciupercile si usturoiul.

Dupa ce s-au rumenit pulpele de rata se adauga ciupercile, alaturi de usturoiul fin tocat, sare , piper proaspat macinat, boiaua dulce afumata, piperul Cayenne si cateva crengute de cimbru si se amesteca bine.

Se adauga vinul Marsala si se lasa la gatit pana se evapora alcoolul.

Se pune apoi capacul si se mai gateste la foc mic circa 35 de minute.

La final, inainte de servire, se presara patrunjel verde tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise