Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez

Pulpele le dezosam si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi le punem intr-o tigaie grill.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • sare
  • piper amestec
  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar cu apa
  • Pentru garnitura:
  • 1 cescuta cu orez
  • apa
  • 1 cub vegeta cu gust de gaina
  • 3 linguri cu lapte
  • 1 cubulet de unt

Mod de preparare

Pulpele le dezosam si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi le punem intr-o tigaie grill impreuna cu uleiul pana se rumenesc frumos, adaugam si apa si lasam din nou pe foc pana scade tot lichidul, iar carnea este frageda.

!!!(Pregatim totul la foc incet si acoperite cu capac)!!!

Intre timp spalam orezul si il punem intr-un ibric marisor impreuna cu apa (1 ceasca de orez + 3 cesti cu apa) si cand a inceput sa fiarba adaugam cubul vegeta, dam focul la mic si lasam sa fiarba pana scade toata apa.

Adaugam si laptele, asta pentru a obtine un orez alb, mai lasam 1 minut, apoi stingem focul, dam deoaparte si la sfarsit punem cubuletul de unt, amestecam din nou pana se topeste si punem capacul pana in momentul servirii.

Obtinem un orez cremos si cu un gust intes de supa de pui, datorita condimentului.

Daca il doriti simplu puteti adauga doar sare si piper.

Un preparat foarte gustos pentru copii si cu siguranta vor manca toti mofturosii!!! A mea fetita a manacat in sfarsit orez, ea care nici sa nu auda sa ii pun pe masa asa ceva... a papat (yeee) si bebele de 1an si 1 luna maraia ca vrea si el :)

Acest preparat este perfect pentru un pranz in familie, este lejer si nu trebuie sa stam prea mult in bucatarie! O reteta perfecta pentru zile de vara!!!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise