Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Ingrediente

  • Pentru friptura
  • 20 buc. pulpe de pui inferioare
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • 400 ml vin alb sec
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • boabe de piper
  • o lingurita cimbru uscat
  • Pentru sote
  • 1,250 g mazare curatata
  • 3 morcovi
  • o legatura marar
  • unt cat o nuca
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele.

In acest timp ne ocupam de marinata.

Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un praf de sare si amestecam.

Adaugam o lingura cu ulei de masline(picatura cu picatura) si amestecam pana cand obtinem o pasta.

Adaugam zeama de lamaie,apoi vinul , piper proaspat macinat ,boabe de piper si cimbrul.

Amestecam bine.

Punem pulpele intr.un vas ,turnam amestecul de mai sus peste ele ,amestecam bine,(prin miscari dreapta/stanga ale vasului in care avem carnea).

Acoperim vasul si il dam la frigider pentru circa 3-4 ore.

In tot acest timp ne putem ocupa de sote.

Mazarea curatata si spalata se pune intr.un vas(cratita) impreuna cu morcovul(curatat,spalat si taiat rondele).Acoperim cu apa rece si adaugam un praf de sare.

Dam la foc.

Cand atat mazarea cat si morcovul sunt fierte acestea se scot intr.o strecuratoare.

Intr.o tigaie se pune untul si se adauga amestecul de mazare cu morcov.Se soteaza.

La final se adauga dupa gust sare si piper.

Se aromatizeaza cu marat taiat fin.

Pulpele marinate se scot din frigider ,se aseaza intr.o tava si se toarna marinata peste ele.

Daca este nevoie putem adauga si putina apa.

Dam la cuptor si tinem pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita.

Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.

Servim calde alaturi de soteul de mazare.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise