Pulpe de pui in sos picant

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pulpe de pui in sos picant

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: -4 pulpe de pui intregi. -6 linguri cu virf de boia dulce. -1/2 lingurite de boia iute. -1 ardei gras rosu
  • mai mare. -3-4 rosii mai mari
  • bine coapte. -150 ml de ulei. -1-2 cubulete Knorr de legume.Sare.

Mod de preparare

Curatam pulpele de pui de eventualele resturi de pene ramase. Le parlim putin la flacara de la aragaz sau la o spirtiera. Le spalam bine si indepartam eventualele pielite si le lasam sa se scurga de apa, dupa care le saram putin. Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Cind uleiul este incins bine, punem pulpele la fript la foc mare. Le lasam sa se friga cite 5 minute pe o parte, pina cind se rumenesc frumos. Nu trebuie sa fie bine fripte, din contra, trebuie sa ramana crude la mijloc.Tigaia o acoperim cu un capac pentru a nu stropi tot aragazul cu ulei. Cind pulpele au fost fripte, le punem pe o farfurie. Uleiul care a ramas de la fript il punem intr-o cratita, pe foc mic, adaugam boiaua de ardei dulce si cea iute, lasam sa se friga putin, circa 1 minut, amestecind incontinuu, dupa care stigem cu 1-1 1/2L de apa fierbinte in care am dizolvat in prealabil cubuletele Knorr si lasam sa dea in clocot. Cind a dat in clocot, tragem cratita de pe foc, punem pulpele inauntru, deasupra punem ardeiul gras, taiat fisii mari si rosiile taiate feli mari. In loc de boiaua iute, putem pune 1-2 ardei iuti, taiati in rondele mici, impreuna cu ardeiul gras si rosiile. Daca vrem sa nu fie picant eliminam boiaua sau ardeiul iute. Dupa care potrivim de sare si punem cratita in cuptor, la 180° pentru cca 1 ora. Se serveste cald cu garnitura de piure de cartofi sau pilaf simplu de orez, cu un vin alb demisec. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise