Se spala pulpele, se ung cu ulei de masline, si se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se pun la frigider pentru cca 2 ore, se se marineze.
Intre timp se zdrobeste usturoiul, se pune intr-un bol si se freaca cu sare si putin ulei de masline, pana se face ca o maioneza. Se pune peste usturoi vinul, untul, curry, piper si frunzele de busuioc tocate, se amesteca bine si se lasa la cald.
Intr-o tava de teflon ondulata, ca cea folosita pentru gratar, se pune ulei, se aseaza pulpele deja condimentate si se pun la prajit pe aragaz. Dupa cca 2-3 min, cand prind o culoare alba, pulpele se intorc pe partea cealalta pentru inca cca 3 min. Acum se pune cu o lingura peste pulpe cam jumatate din sosul de vin si usturoi, se pune un capac cu gauri, si se lasa la prajit, la foc mic, fara a se misca. Atunci cand sunt gata de prajit pe o parte, se intorc pulpele, si se pune sosul ramas, cu grija, peste fiecare pulpa. Daca este necesar, se mai adauga cate putina apa. La final, se toarna sosul rezultat intr-un bol, si se continua prajirea pulpelor inca circa 5 min, petru a fi mai crocante.
Se pot servi cu orice garnitura, alaturi de sosul de vin si usturoi.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii