1.Se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie pulpele de curcan.Se desprinde usor pielita fiecarei pulpe si se pun fire de tarhon sub pielita.Daca este necesar, ca acestea sa nu iasa in timpul prepararii, se prinde pielita cu scobitori.Se aseaza pulpele astfel pregatite intr-o cratita.
2.Se curata si se spala morcovii,prazul si ceapa si se taie rondele.Usturoiul curatat se zdrobeste.Legumele se aseaza peste carnea de curcan.Se toarna supa de carne,se adauga patrunjelul verde, prins intr-un manunchi si se fierbe totul, pe foc mic, timp de 45 de minute.Se pune sare si piper, dupa gust.
3.Se pregatesc legumele pentru garnitura.Se spala napii, se curata;dovleceii , de asemenea.Se pun napii si dovleceii,taiati bastonase ,impreuna cu mazarea dulce sa fiarba pe aburi.
4.Cand pulpele de curcan sunt fierte, se scot din supa , se pun intr-un vas de Jena si se pastreaza la cald.Sup ramasa se strecoara si se repune la fiert, lasand sa scada la jumatate.
5.Se spala si se toaca restul de tarhon .Smantana se amesteca cu supa strecurata si se pune la fiert, pe foc mic cca.5 minute, amestecand mereu.Se adauga tarhonul tocat, se mai lasa 1 minut sa fiarba , se ia de pe foc si se pastreaza la cald.Se sareaza si pipereaza.
6.In momentul servirii, legumele se aseaza in vasul de Jena de jur imprejurul pulpelor si se acopera cu sosul de tarhon .
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii