Pentru friptura:
Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, oregano, cimbru. Se impaneaza cu 6 bucati de usturoi. Se aseaza carnea intr-o tava, se unde cu 3 linguri de ulei de masline, se adauga 1-2 cani de apa. Se pune la cuptorul incalzit la 175°C. Carnea se lasa la cuptor circa 1 ora, timp in care se mai stropeste cu sos sa nu se usuce. Intre timp se curata ciupercile si se taie in felii mari. Dupa ce carnea a stat 1 ora la cuptor, se adauga ciupercile, ceapa verde taiata in bucati mari si vinul alb. Se mai pune la cuptor circa 30 de minute.
Pentru sosul de alune:
Se macina alunele, se piseaza 6 catei de usturoi. Se pune pe foc tigaia cu 2 linguri de ulei de masline. Se adauga peste uleiul incins pudra de alune si ustuoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se adauga o ceasca de apa.
Sugestie: Se serveste cu salata verde stropita cu zeama de lamaie, alaturi de un pahar de vin alb.
Este delicios!
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii