Pulpa de porc umpluta cu legume imbracata in prapur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pulpa de porc umpluta cu legume imbracata in prapur

Ingrediente

  • 600-700 g pulpa macra de porc
  • prapur de porc
  • 300 g amestec de legume(morcov
  • mazare
  • fasole pastai
  • tija de telina
  • ardei rosu
  • conopida
  • verdeata)
  • 2 morcovi fierti
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • un catel mare de usturoi feliat
  • piper
  • amestec de condimente(coriandru
  • maghiran
  • cimbrisor
  • dafin
  • busuioc)
  • sare
  • 50 ml ulei de masline

Mod de preparare

1.Muschiul spalat si zvantat se intinde cu ciocanul de snitele,intr-o felie goasa de cca 1 cm ,apoi se sareaza si se condimenteaza,pe ambele parti.

2.Se fierb cateva minute legumele si cei 2 morcovi intregi in apa cu sare,apoi se scurg bine intr-o sita.

3.Pe pulpa condimentata se aseaza legumele fierte intr-un strat uniform,pe toata suprafata apoi se aseaza cei 2 morcovi de-a lungul ei,se ruleaza cu grija,apoi se aseaza pe prapurul intins.Deasupra ruladei se presara feliile de usturoi si 2-3 foi de dafin si se impacheteaza in prapur.Pulpa impachetata se aseaza intr-o tavita unsa cu ulei,se toarna si vinul si se da la cuptor,cca 45 de minute,la foc potrivit,udandu-se din cand in cand cu sosul din tavita.Se portioneaza in felii potrivite dupa ce s-a racorit putin.Se poate servi alaturi de cartofi nature la cuptor si servit un vin alb sec sau demidulce.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise