Carnea se spala,se sterge si se trece, se tavaleste prin amestecul de condimente .
Intr-o tigaie se incalzeste untul impreuna cu uleiul si se va rumeni bucata de carne pe toate partile.
Intre timp se coc rosiile pe gratar sau la grill,se decojesc si se va pregati sosul.Se vor incalzi ingredientele cat sa se topeasca mierea de albine .
Carnea rumenita impreuna cu rosiile coapte se aseaza intr-o tava sau intr-un vas de yena , se va turna sosul si se va introduce tava la cuptor la foc potrivit pana se va rumeni carnea. Daca va fi cazul mai turnati putin vin alb in sos.
In timp ce friptura se rumeneste vom face si piureul.Cartofii si morcovul se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Cand sunt fierte legumele noastre,scurgem zeama,dar va trebui sa pastram intr-o cana putina supa. Vom pasa legumele cu putin unt,sare,piper,nucsoara dupa gust si vom turna cate putina supa atat cat va iesi un piure omogen dar nu moale si il vom lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit ii vom da diferite forme pe care le vom aseza pe o tava pe care o introducem la cuptor cat sa se coaca, sa se rumeneasca un piculet piureul nostru.
Acest piure copt va fi garnitura perfecta pentru fripturica.
Pulpa de porc se va servi taiata in felii.
Daca va mai raman cateva feliute puteti face niste sandwichuri delicioase.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii