Pulpa de porc cu cartofi la cuptor

Reteta de pulpa de porc cu cartofi la cuptor. Pulpa de porc cu cartofi la cuptor reteta de fritura frageda. Friptura de porc la cuptor. Retete de friptura.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pulpa de porc cu cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 700 g pulpa de porc
  • 6 cartofi medii
  • 5-6 catei de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingura de pasta de ardei
  • putin cimbru
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Reteta de pulpa de porc cu cartofi la cuptor am invatat s-o fac de la mama. Este atat de simpla si gustoasa, incat a devenit preferata noastra. Se face si foarte usor, doar trebuie sa asezam toate ingredientele in tava si s-o bagam la cuptor.

Asadar, taiem pulpa de porc in felii de 1-1,5 cm, curatatm cartofii, ii taiem rondele si feliem usturoiul sau il trecem prin presa.

Ungem cu putin ulei tava de la cuptor (sau o tava intinsa), asezam bucatile de pulpa si cartofii. Presaram sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru uscat, punem unuform sucul de rosii si pasta de ardei. Distribuim uniform si cele 3 linguri de ulei.

Acoperim cu apa cat sa acopere putin compozitia din tava si bagam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C. Cand friptura este pe jumatate gatita, intoarcem carnea pe partea cealalta. In caz ca apa a scazut prea mult, mai puteti adauga o cescuta de apa fierbinte.

Cand carnea este frageda si cartofii rumeni, pulpa de porc cu cartofi la cuptor este gata.

Noua o mancam de obicei alaturi de salate de sezon sau muraturi. Este grozav de buna, gustoasa si satioasa.

Sper ca v-am tentat si ca veti incerca si voi reteta de pulpa de porc cu cartofi la cuptor. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise