*Pentru inceput...
1.Spălăm si curatam de pielite pulpa de miel.
2.Crestam pulpa la suprafata in romburi cu un cutit bine ascutit.
3.Curatam ceapa si o tăiem în sferturi.
4.Usturoiul il curatam si il zdrobim usor cu lama cutitului.
*Separat intr-un castron pregătim marinata.
1.Punem toate ierburile uscate intr-un vas si le amestecăm.
2.Pudram suprafata pulpei de miel cu acest amestec de condimente si "masam" bine. Intoarcem carnea pe toate părțile in aceasta marinata ca sa fie impregnata peste tot de aromă.
3.Așezăm bucata de carne in caserola de marinare.
4.Punem langa pulpa de miel, ceapa si usturoiul, adăugăm sucul de lămâie, vinul, foile de dafin, crengutele de cimbru si de rozmarin.
5.Punem capacul la caserola, o vidam cu aparatul de vidat Food Saver si o dam la rece, atat cat ne permite timpul. Datorita marinarii cu ajutorul aparatului si caserolei Food Saver nu mai este nevoie sa lasam carnea la marinat pana a doua zi, pentru ca deja carnea este patrunsa de aroma in doar cateva minute.
*Cu putin timp inainte de a scoate caserola cu pulpa de miel de la rece, pregatim topping-ul crocant.
1.Punem pesmetul, untul, mustarul, patrunjelul tocat, ceapa, zeama de lamaie, frunzulitele de cimbru si rozmarin.
2.Condimentam cu sare, piper si amestecăm totul foarte bine.
*Pregatim pulpa de miel pentru coacere;
1.Scoatem pulpa din caserola, o scurgem bine de zeama, o asezam pe un blat de lemn si o îmbrăcăm cu topping-ul crocant pregatit anterior.
2.Presam compozitia bine peste tot si apoi așezăm pulpa intr-o tava pentru cuptor, nu foarte mare.
3.Adăugăm caciulia de usturoi tăiată în doua, crengutele de rozmarin, 2 doua căni de apa, putina sare si piper boabe.
3.Dăm tava la cuptorul încins.
4.Lăsăm la foc mai iute cam 30 de minute cat sa prinda putina culoare topping-ul, după aceea reducem focul la mediu.
5.Tinem tava la cuptor cam încă o ora, sau pana carnea este patrunsa si se desprinde de pe os.
6.Când pulpa de miel este aproape gata si bine rumenita, oprim focul.
7.O mai lăsăm la cald pana pregatim cus-cus-ul si salata.
*Pentru cus-cus procedăm asa:
1.Curățam ceapa si o tăiem cubulete mărunte.
2.O punem la călit intr-o tigaie inalta in care am pus putin ulei de masline.
3.Călim ceapa pana se înmoaie, apoi adăugăm cus-cus-ul.
4.Prăjim totul timp de 4-5 minute, adăugăm sare, piper, supa de legume, mazarea, păstaile rupte bucatele mai mici si acoperim tigaia cu un capac.
5.Lăsăm sa fiarbă la foc mic pana cus-cus-ul si legumele sunt bine pătrunse.
6.Cu 1 minut inainte de a lua tigaia de pe foc adăugăm verdeata tocata mărunt.
7.Amestecăm bine si punem din nou capacul păstrând la cald garnitura pana in momentul servirii.
*Pregatim salata:
1.Punem salata intr-un castron, o condimetam cu sare, zeama de lime, putin ulei de masline si piper proaspat macinat.
Pulpa de miel in crusta crocanta de verdeturi, alaturi de cus-cus si salata este gata sa fie servita!
Pofta mare va doresc!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii