Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel
  • 2 cepe verzi
  • 2 bucati usturoi verde
  • 1 morcov
  • 150 gr rosii decojite
  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa rozmarin
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3-4 linguri ulei
  • 500-600 ml vin rosu
  • 1 cana apa rece

Mod de preparare

Pulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam.

Ceapa si usturoiul verde, le curatam, le taiem rondele, la fel si morcovul.

Usturoiul il curatam si il taiem feliute.

Facem niste crestaturi in pulpa de miel, o asezam intr-un vas mai mare.

Adaugam ceapa si usturoiul verde, morcovul, usturoiul, rozmarinul, cimbrul, foile de dafin rupte bucatele, uleiul. Sare, piper si boia de ardei dulce, dupa gust.

Amestecam bine toate ingredientele, frecam bine pulpa cu toate aceste mirodenii, ii facem un fel de masaj :D

Punem vinul, apa, apoi acoperim vasul si il dam la rece cel putin o zi.

A doua zi, asezam pulpa intr-o tava, turnam baitul.

Spalam ciupercile, le asezam pe langa pulpa, rosiile le taiem bucati mai mari si le imprastiem in tava.

Acoperim cu staniol si bagam totul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

Dupa circa 2 ore, scoatem staniolul, marim temperatura si mai lasam pulpa cat sa prinda o crusta rumena. Eu am avut o carne frageda de asta nu a durat foarte multe ore pregatirea ei, asa ca incercati carnea inainte sa o lasati descoperita.

Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.

Ai mei au servit-o cu sos de hrean, gogosari in otet, la alegere.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise