Pulpa de curcan este pregatita in prealabil cu cateva ore inainte. Eu am pus-o de cu seara. Se toaca marunt usturoiul, se adauga sare, piper, putin vin alb, ulei de masline si se unge pulpa de curcan cu acest amestec. Se lasa sa-si traga aromele.
Se curata cartofii, se taie cuburi mari sau in doua, se taie morcovii rondele mai grosier. Pulpa de curcan se prajeste pret de cate trei minute pe o parte si pe cealalta intr-o tigaie in putin ulei de masline pana prinde o crusta aurie.
Se aseaza in tava unsa cu putin unt sau ulei, se adauga cartofii de jur imprejur, cateva fire de rozmarin, se rastoarna si restul de condiment si zeama ramasa de la marinare. Se acopere tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul incins timp de 40-45 minute. Dupa 45 minute se ia folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca 15-20 minute, pana se rumeneste carnea frumos. Se mai stropeste carnea din cand in cand cu zeama din tava...
PENTRU DULCEATA DE CEAPA:
Ceapa se taie pestisori, se inabusa in putin ulei de masline si apa pana devine translucida. Se adauga zaharul, se amesteca usor pana se observa o pasta de caramel. Se adauga vinul rosu, sare, piper si se lasa sa scada la foc mic, amestecand usor in tigaie.( Eu am stropit si putina zeama de la o jumatate de portocala). Cand are cosistenta unui gem se ia de pe foc si se serveste ca si garnitura sau plus de acritura la fripturila cuptor, gratare sau alte mancaruri.
Pentru un plus de gust si savoare, se poate stropi carnea cu zeama unei portocale...
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii