Puiul il spalam bine si il golim de organe.Din ficatei si ciuperci care se taie bucatele mai mici se face o pasta cu pesmetul,ceapa tocata,oula si condimentele ,cu care se umple puiul ,care apoi se leaga pe toate partile unde ar putea iesi umplutura.Din ulei, sare,piper ,vegeta si putin din condimentele de pui se face un fel de pasta cu care se unge puiul.Intr-o tava mai inalta se aseaza puiul si se pune cca 500 ml apa si 250 ml ulei,si se da la cuptor la foc mediu Dupa 1/2 ora (chiar mai repede daca observati ca puiul a inceput sa capete culoarea aurie), scoatem tava si stropim puiul cu sosul format. Se reduce focul la minimum si se mai lasa la cuptor o ora (chiar o ora jumatate pentru puii mari), avand grija sa scoatem din cand in cand tava pentru a intoarce puiul pe toate partile si a-l stropi cu sosul format. Friptura de pui la cuptor este gata cand puiul este frumos rumenit pe toate partile si are carnea patrunsa si frageda.
Friptura de pui la cuptor se serveste cu garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi,la fel de bine se poate servi si cu orez fiert.
Pofta Buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii