Pui umplut la cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Pui umplut la cuptor

Ingrediente

  • -1 pui mare
  • -ficatei de pui-500 grame
  • -ceapa-1 bucata
  • -1 ou crud
  • -patrunjel verde-1 legatura
  • -pesmet-6 linguri
  • -condimente pentru pui-dupa gust
  • -ulei,sare,piper-dupa gust
  • -apa rece-500 ml
  • -ulei-250 ml
  • -vegeta-2 lingurite
  • -ciuperci champignon-1 conserva sau 300 gr crude

Mod de preparare

Puiul il spalam bine si il golim de organe.Din ficatei si ciuperci care se taie bucatele mai mici se face o pasta cu pesmetul,ceapa tocata,oula si condimentele ,cu care se umple puiul ,care apoi se leaga pe toate partile unde ar putea iesi umplutura.Din ulei, sare,piper ,vegeta si putin din condimentele de pui se face un fel de pasta cu care se unge puiul.Intr-o tava mai inalta se aseaza puiul si se pune cca 500 ml apa si 250 ml ulei,si se da la cuptor la foc mediu Dupa 1/2 ora (chiar mai repede daca observati ca puiul a inceput sa capete culoarea aurie), scoatem tava si stropim puiul cu sosul format. Se reduce focul la minimum si se mai lasa la cuptor o ora (chiar o ora jumatate pentru puii mari), avand grija sa scoatem din cand in cand tava pentru a intoarce puiul pe toate partile si a-l stropi cu sosul format. Friptura de pui la cuptor este gata cand puiul este frumos rumenit pe toate partile si are carnea patrunsa si frageda.

Friptura de pui la cuptor se serveste cu garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi,la fel de bine se poate servi si cu orez fiert.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise