1. Pentru marinata, se amesteca usturoiul, curry-ul, ghimbirul si iaurtul intr-un castron mare si se asezoneaza dupa gust.Se macina semintele de mac si cele de susan intr-o rasnita sau intr-o piulita si se adauga in castron.
2. Se pune puiul in castron si se freaca bine cu marinata atat pe deinafara cat si in interior.Se acopera si se lasa la marinat in frigider peste noapte.
3. A doua zi, se readuce puiul la tmperatura camerei.Se incazleste cuptorul la 200ᵒC.
4. Pentru umplutura, se topeste jumatate din cantitatea de unt la foc potrivit.Se rumenesc in unt ardeiul iute, ghimbirul si ceapa timp de 3-4 minute, pana cand ceapa a devenit moale.
5. Se inglobeaza la ceapa rumenita pesmetul, stafidele, caisele si porumbul.Se rumenesc 5 minute, apoi se pun coriandrul, branza, ciupercile, sare si piper dupa gust.Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
6. Se umple puiul cu amestecul racit.Pentru ca umplutura sa ramana in interior, se leaga picioarele.
7. Se topeste 1 lingura de unt ramasa si se unge vasul in care se va coace puiul.Se pune puiul in vas si se acopera cu folie de aluminiu..Se pune la copt pentru 30 minute.
8. Se ia folia de pe vas si se toarna deasupra puiului si in vas 200 ml vin alb.Se mai coace 30-40 minute, stropind puiul frecvent cu lichidul din cratita.
9. Se serveste puiul stropit cu sos din cratita, astfel lichidul va fi absorbit de pui, daca puiul este fierbinte.Garnitura potrivita la acest fel este un pilaf simplu sau orez cu cardamon.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii