Pui Tandoori (ca la mama lui acasa, in India de Nord)

Timp pregatire
770 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (Acest preparat specific bucatariei Indiei de Nord se prepara in cuptoare speciale Tandoori - de unde si denumirea, incinte care ating temperatura de 300 grade. Cuptoarele noastre clasice nu pot fi incalzite la acest grad, dar, merita sa incercati)
  • 1 pui intreg (mai marisor - 1,5 kg), 2 lingurite garam masala (gasesti reteta pe acest site), zeama proaspata de lamaie, putin otet de vin alb, 300 g iaurt gras, sare, ardei iute rosu maruntit, ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Taiem puiul in 4-6 portii, crestam si stropim cu zeama de lamaie si otet. Lasam sa se intrepatrunda la rece, pentru cel putin 30 de minute. Intre timp, din iaurt, ulei, garam masala, ardeiul iute si sare preparam un sos consistent. Asezam bucatile de pui intr-un vas inalt, turnam sosul de iaurt peste, amestecam bine si lasam acoperit sa se marineze 12-24 ore la frigider.

Preparare:

Incingem cuptorul la foc puternic. Luam o tava, o acoperim cu folie de aluminiu, o stropim din belsug cu ulei si asezam bucatile de carne, peste care turnam marinada de iaurt. Lasam la cuptor pentru circa 30 de minute, intorcand din cand in cand puiul. Stingem focul si mai lasam 5 minute sa devina crocanta carnea. Servim cu pilaf de orez sau paine Naan.

Sfat: daca nu ai garam masala pregatita, o poti inlocui cu 1 lingurita curry, 1 lingurita chimion macinat, putin praf de scortisoara si cuisoare, boia iute si ceva mustar picant.

Sugestie: carnea de pui poate fi inlocuita si cu file de peste alb (crap, somn, ton), dar in nici un caz cu carne de miel, vita sau manzat!

Recomandare: daca nu ai timp sa pregatesti paine Naan, poti apela si la lipii cumparate din magazinele de specialitate, dar, inainte de servire, incalzeste-le cateva minute in cuptorul incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise