Pui Pekin cu sos de lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui Pekin cu sos de lamaie

Ingrediente

  • 1piept de pui dezosat si fara pielita
  • 1 plic sos Pekin Lemon
  • 200 g ciuperci
  • 50 ml vin alb
  • 20 ml coniac
  • 1 cub zahar
  • cateva fire ceapa verde
  • 1 ardei rosu iute
  • 50 g unt
  • 1 cana orez
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui il taiem fasii subtiri, il asezonam si iI punem pentru 30 de minute ,la marinat in vin, coniac si zahar.Il acoperim si il dam la rece.

Intre timp ceapa o curatam si o taiem oblic cu funze cu tot, iar ardeiul iute il taiem fasii subtiri.

Ciupercile le taiem marunt, la fel si patrunjelul verde.

Dupa 30 de minute scoatem pieptul de pui din marinada si il lasam pe un servet de hartie sa se scurga.

Pregatim aparatul Multicooket Philips si sin MENU selectam pentru 10 minute programul FRY, apoi START punem uleiul- eu am pus ulei de susan de aceea a fost inchis la culoare- si cand e cald ,adaugam bucatile de carne sa se prajeasca pe toate partile.

Dupa ce carnea a devenit rumena, o scoatem si programam iar pe programul FRY pentru 10 minute sa sotam ciupercile in unt.Pornim cu START .Adaugam si putin patrunjel verde.Cane e gata scoatem aparatul din priza.

A venit randul sa pregatim orezul , dar pentru ca aparatul era ocupat, l-am preparat separate, intr-o tigaie in care am pus putin ulei si unt la topit si in care am pus patrunjel verde deodata cu orezul bine limpezit.Amestecam sa se caleasca putin, reducem focul la mic si adaugam la o cana cu orez, 3 cani cu supa de oase.Amestecam din cand in cand.

i acum toate fiind gata,putem monta preparatul pe farfurie.

Punem orez, ciuperci, carne rumenita si le acoperin cu ardeiul taiat si ceapa taiata. Deasupra carni , punem 2-3 lingurite din sosul de lamaie.

O mancare ce se face repede-repede, daca iti merg mainile struna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise