Pui marinat Rio Negro

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • •    1 pui intreg, de aprox. 2 kg
  • •    1 ceapa taiata
  • •    2 morcovi taiati felii
  • •    1 foaie de dafin
  • •    1 lingurita de rozmarin
  • •    sare si piper
  • •    1 pahar de vin alb  
  • •    1 mar dat prin razatoare
  • •    1 lingura de zahar
  • Timp preparare: 1 ora si 5 de minute
  • Portii: 6 portii

Mod de preparare

Spalati puiul, portionati-l si asezonati cu sare si piper. Puneti intr-o tava de copt din sticla si adaugati ceapa, morcovii, foaia de dafin, rozmarinul si vinul.
Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati la marinat, in frigider, pentru 24 de ore. Gatiti la cuptor timp de 1 ora, acoperita cu aceeasi folie, la temperatura de 190 de grade Celsius.

Intre timp, razuiti marul si amestecati-l cu apa si zahar. Indepartati folia si acoperiti cu amestecul de mar, apoi lasati la cuptor inca 20 de minute, pana ce puiul se rumeneste.
 
 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise