Pui marinat cu ghimbir

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pui marinat cu ghimbir

Ingrediente

  • - 6 pulpe de pui
  • - 1 bucata mare ghimbir
  • - 100 ml sos de soia
  • - 20 ml ulei de masline
  • - marar uscat
  • - sare, piper

Mod de preparare

Se spala pulpele si taie in jumatate. Ghimbirul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Se amesteca ghimbirul, sosul de soia, uleiul de masline, maraul, sarea si piperul pana veti avea un sos omogen. Treceti fiecare bucata de carne prin acest sos si o asezati intr-un bol. Dupa ce toata carnea a fost imbibata cu acest sos, turnati peste carne in bol sosul ramas, acoperiti si lasati la frigider sa se marineze (eu ultima data am lasat carnea 20 de ore la marinat). Dupa ce s-a marinat bine, puneti bucatile de carne intr-o tava, turnati peste sosul ramas, adaugati un pahar cu apa, acoperiti cu foloe de aluminiu si introduceti tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute scoateti folie, intoarceti bucatile de carne pe partea cealalta si le mai lasati aproximativ 30 de minute. Garnitura este la alegere…cartofi la cuptor…orez..sau pur si simplu o salata proaspata.

Veti avea la final bucati de pui pregatite magnific cu un gust puternic de ghimbir si totodata dulce de la sosul de soia…efect garantat la o ocazie deosebita.

Nota:

Puterea condimentelor este adesea redusa la abilitatea lor de a aromatiza orice mancare fara prea multe calorii, de a transforma bucatele fara gust in adevarate opere de arta, o minune a bucatariei. Ghimbirul se cultiva in Africa, India si sudul Asiei cu preponderenta. Poate fi folosit atat la gatit, ca un condiment, dar si ca medicament natural. Este binecunoscut pentru proprietatile sale anticancer, iar cercetatorii sunt de parere ca poate fi considerat chiar un supliment nutritiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise