Pui la oalã- Frango no tacho

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui la oalã- Frango no tacho

Ingrediente

  • 1 pui sau o gãinã mare
  • 100 g bacon cuburi
  • 1-2 chouriço ( cârnat)
  • 1 ambalaj ciuperci Paris proaspete
  • 1 praz sau 1 ceapã mare
  • 4-5 cãtei de usturoi
  • piper, sare
  • boia dulce, sofran indian
  • cimbrisor
  • foi de dafin
  • 200 ml smântânã pt. gãtit
  • vin alb
  • 3-4 rosii medi

Mod de preparare

O mâncare pe care o gãtim des, atunci când ne strângem familia sau prieteni, la un sfârsit de sãptãmânã ...

Prefer sã gãtesc pt. prânz de obicei, cu o searã înainte tin carnea în marinatã.

De data asta a trebuit sã gãtesc pt. cinã, iar invitati au apãrut surprizã.

1) Carnea se taie în bucãti si se prãjeste cu baconul si chouriço feliat, în foarte putin ulei deoarece carnea va lãsa multã grãsime.

Chouriço este un cârnat portughez de carne,diferit de cel românesc ( am vãzut referinte in diferite reviste culinare din România, printre care si Good Food).

2)Când începe sã se rumeneascã se adaugã prazul feliat, usturoiul tocat, ciupercile tãiate gros, rosiile decojite tãiate cuburi mari, condimenteazã si lasã sã elibereze lichid.

Pune vin cât sã acopere carnea si lasã la scãzut, la foc mic pt. cca 15 min-20 min.

3)Toarnã smântâna la urmã, mai lasã 2-3 min. si ia de pe foc.

Am transferat mâncarea într-un vas de pãmânt, si am servit cu cartofi prãjiti , salatã si orez african.

A avut mare succes, va trebui sã repet :)

Poftã mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise