Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 conopida
  • 1/2 brocoli
  • 1 lingura unt
  • Salata:
  • 1 sfecla rosie
  • 1 morcov
  • 1-2 mere
  • sare
  • putin ulei
  • putin otet de mere

Mod de preparare

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama de lamaie, uleiul, se amesteca totul bine, se acopera cu folie alimentara, apoi se lasa la frigider cateva ore, dar ideal ar fi pana a doua zi.

Conopida si brocoli desfacute buchetele, spalate sub jet de apa rece, se pun intr-un vas cu apa si sare pe foc, pentru 5 min, din momentul in care incepe sa fiarba apa, apoi se strecoara; dupa ce s-au scurs bine, se pun in tigaia cu unt incins; dupa ce s-au rumenit, putin se condimenteaza si se opreste focul.

Pentru salata se curata legumele si merele, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, rezultatul se pune intr-un castron, se adauga putina sare, ulei si otet, apoi se amesteca bine.

Pieptul scos din marinada, se pune pe gratarul de Tefal, iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe farfurie.

Se serveste pe farfurie carne, alaturi garnitura si intr-un bol mic, salata de sfecla rosie.

Deliciu, pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise