Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 conopida
  • 1/2 brocoli
  • 1 lingura unt
  • Salata:
  • 1 sfecla rosie
  • 1 morcov
  • 1-2 mere
  • sare
  • putin ulei
  • putin otet de mere

Mod de preparare

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama de lamaie, uleiul, se amesteca totul bine, se acopera cu folie alimentara, apoi se lasa la frigider cateva ore, dar ideal ar fi pana a doua zi.

Conopida si brocoli desfacute buchetele, spalate sub jet de apa rece, se pun intr-un vas cu apa si sare pe foc, pentru 5 min, din momentul in care incepe sa fiarba apa, apoi se strecoara; dupa ce s-au scurs bine, se pun in tigaia cu unt incins; dupa ce s-au rumenit, putin se condimenteaza si se opreste focul.

Pentru salata se curata legumele si merele, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, rezultatul se pune intr-un castron, se adauga putina sare, ulei si otet, apoi se amesteca bine.

Pieptul scos din marinada, se pune pe gratarul de Tefal, iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe farfurie.

Se serveste pe farfurie carne, alaturi garnitura si intr-un bol mic, salata de sfecla rosie.

Deliciu, pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise